Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Er pollenallergi en risikofaktor?

Om pollenallergi er en risikofaktor for et svært forløb med COVID-19, kommer an på, hvilke symptomer man får af allergien.

Mange er bekymrede for, om de som pollenallergikere er særligt udsatte i forhold til COVID-19. Foto: Colourbox

Mange henvender sig til Astma-Allergi Danmarks Rådgivning, fordi de er bekymrede for, om de som pollenallergikere er mere udsatte i forhold til COVID-19.

Hvis man har astma forårsaget af pollenallergien, og astmaen ikke er velbehandlet og i kontrol, så er man i risikogruppe for et sværere forløb i tilfælde af, at man bliver smittet med coronavirus. 

Omvendt vil det for astmapatienter ofte give et lettere sygdomsforløb, hvis de er velbehandlet, inden de rammes af virus. Det gælder både ved coronavirus og ved alle andre infektioner. 

Langt de fleste som følger deres behandling, og så vidt muligt undgår det, som de ikke kan tåle, er ikke i risikogruppe. 

Det er derfor vigtigt, at man er omhyggelig med sin behandling for pollenallergi og eventuelt astma, og at man konsulterer lægen, hvis behandlingen ikke virker optimalt.

Sådan kender du forskel

Det kan desuden være svært at skelne mellem, om symptomerne skyldes COVID-19 eller høfeber.

Et par tommelfingerregler kan indikere, om du er ramt af høfeber eller forkølelse med corona – men det er vigtigt at huske, at man både kan være ramt af høfeber og COVID-19 samtidig.

Man bør derfor følge myndighedernes anbefalinger om at holde sig hjemme, hvis man er det mindste i tvivl. Og altid rådføre sig med lægen, hvis man er i tvivl om symptomer og forholdsregler.

Hvis du er i tvivl, så hold øje med følgende:

• Virker din sædvanlige behandling mod høfeber – fx næsespray, øjendråber og antihistamintabletter, så du er symptomfri eller næsten symptomfri? Så er du sandsynligvis ikke ramt af COVID-19.

• Er dit snot hvidt eller gult/grønt? Er det hvidt og klart snot, tyder det på høfeber. Snot er dog altid hvidt og klart i de første dage af en forkølelse, så du skal være særlig opmærksom, hvis snottet ændrer farve.

• Mange – men ikke alle – som rammes af COVID-19, får feber og ondt i halsen. Disse symptomer opleves som oftest ikke ved høfeber, som til gengæld ofte giver kløe i øjne og næse.

Brug vores pollen-services

Det er også en god idé at følge med i de daglige pollen-niveauer, da det også kan give dig en indikation af, om dine symptomer skyldes høfeber.

Du kan følge med i Dagens Pollental på flere måder.

Få tilsendt tallene på mail, eller brug den nyligt opdaterede app Dagens Pollental. Her kan du også føre dagbog over dine symptomer og få oplysninger om krydsreaktioner. 

Appen kan hentes gratis i App Store og Google Play.

​Nyhed: 16.4.2020 

Medlemskab for dig med allergi

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning