Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

En af de helt store pollensyndere blomstrer nu

Mange danskere er allergiske overfor birketræets pollen, som nu er i luften. Birketræets blomstring er intens, men heldigvis også forholdsvis kortvarig.

Nu er der birkepollen i luften

Foto: Colourbox

Astma-Allergi Danmarks pollenfælder har fanget et pollental for birk på 138 i København og 162 i Viborg. Det betyder, at de mange birkepollenallergikere i landet skal forberede sig på sæsonen for forårets største pollenplage, som netop er skudt i gang. Heldigvis har birketræerne en forholdsvis kort sæson på 3-4 uger, som typisk topper med meget høje pollental omkring 1. maj.

Trods det kolde vejr i februar og marts, starter birkepollensæsonen til normal tid. De sidste dages lune vejr har hjulpet godt på vej, ligesom en sydlig vindretning kan bidrage til pollentallet ved at blæse udenlandske birkepollen ind over Danmark. Syd for grænsen begynder sæsonen nemlig tidligere, og det er derfor ikke ualmindeligt, at vi får besøg af de udenlandske gæste-pollen, før de danske birketræer springer ud.

Biolog og leder af pollentællingerne, Karen Rasmussen, mener, at vi kan forvente høje niveauer af birkepollen, hvis forårsvarmen fortsætter.

- Det er svært at forudsige, hvordan sæsonen for birkepollen vil blive. Koncentrationerne af birkepollen i luften vil nemlig være afhængig af vejret de næste par uger, hvor blomstringen er i fuld gang. Hvis det varme forårsvejr fortsætter, hvilket det tyder på, er der mulighed for, at vi får en sæson med mange pollen i år.

Solrigt og varmt vejr giver større pollenmængder, mens køligt vejr, blæst og regn kan mindske pollenkoncentrationen i luften. 

Den rigtige behandling kan gøre en stor forskel

Pollenallergikere bør holde øje med Dagens Pollental og Dagens Pollenvarsling for løbende at tilrettelægge deres behandling bedst muligt. Pollenvarslingerne fortæller, hvor mange pollen der forventes det kommende døgn. Sammen med Dagens Pollental kan Dagens Pollenvarsling hjælpe allergikere til at træffe de nødvendige forholdsregler og have høfebermedicinen klar, afhængig af om pollenvarslingen er høj eller lav.

- Mange oplever en stor forskel når de finder den rigtige behandling. Nogle oplever endda, at de kan gøre flere ting i sæsonen, end de egentlig havde forestillet sig, fortæller Betina Hjorth, rådgivningschef i Astma-Allergi Danmark.

Hvis man er i tvivl om sin behandling, er der hjælp at finde hos lægen. Det, som virker for nogen, virker ikke nødvendigvis for andre. For nogle virker antihistamintabletter bedst, mens det for andre er øjendråber eller næsespray. Det kan derfor være nødvendigt at prøve sig frem, indtil man finder den rigtige medicin eller behandling.

Astma-Allergi Danmarks rådgivning sidder som altid klar til at hjælpe pollenallergikere gennem sæsonen på tlf. 43 43 42 99 fra mandag til fredag 9-12 og onsdag 16-18.

Astma-Allergi Danmarks pollen-services:

Få Dagens Pollental – hent app’en
Få rådgivning på tlf. 43434299 fra mandag til fredag 9-12 og onsdag 16-18
 

Nyhed: 18.04.2018


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning