Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

El og hassel er i luften – årets pollensæson er begyndt

I dag skyder Astma-Allergi Danmark årets pollensæson i gang og begynder derfor at udsende Dagens Pollental.

Der er nu pollen fra både hassel og el i luften. Foto: Astma-Allergi Danmark

De første forårspollen fra elletræer og hasselbuske er gået i Astma-Allergi Danmarks pollenfælde. Sæsonen for kløende øjne og løbende næser er derfor begyndt for de op mod en million danskere med pollenallergi.

Hvor slem sæsonen bliver for dem med pollenallergi, afhænger af vind- og vejrforhold. Milde vejrforhold med lune temperaturer og solskin giver normalt flest pollen.

De seneste to år har vi oplevet milde vintertemperaturer, som sjældent har været under frysepunktet. Det giver træerne gode betingelser for tidlig blomstring og dermed en tidlig start på pollensæsonen. Med det milde vejr frem til januar tydede det på endnu en tidlig sæsonstart, men den seneste måneds frostvejr satte blomstringen af el og hassel i dvale for en stund.

– Vi begyndte at holde øje med pollenmængden allerede den 11. januar i år, da vi grundet det milde vintervejr i 2020 og i starten af januar 2021 havde forventet en tidlig sæsonstart. Men så blev Danmark ramt af frostgrader, som satte pollenspredningen af forårstræer og -buske i dvale, fortæller Mathilde Kloster, biolog og leder af pollentællingerne ved Astma-Allergi Danmark.

Men nu er årets pollensæsonen i gang, da de seneste dages lune forårstemperaturer har fået elletræer og hasselbuske til at blomstre.

– Vi har registreret en stigende mængde pollen fra el og hassel og skyder derfor årets pollensæson i gang. Astma-Allergi Danmark har registreret pollental på 70 for el og 14 for hassel i Østdanmark, og i Vestdanmark er der registreret pollental på 29 el og 6 hassel, fortæller Mathilde Kloster.

Det er ikke ualmindeligt, at mennesker med allergi over for birkepollen også reagerer på pollen fra el og hassel. Hvis du – som over halvdelen af de op mod en million danskere med pollenallergi – har allergi overfor birkepollen, kan du derfor opleve symptomer på høfeber eller astma allerede nu.

Brug vores pollenservices

Hvis du har allergi over for pollen, kan det være en god idé at følge med i dagens pollenmålinger, da et højt pollental for mange medfører værre symptomer. Gør derfor som 400.000 andre, og hent Astma-Allergi Danmarks app, Dagens Pollental, som netop er udkommet i en splinterny og forbedret version.

Appen er en god hjælp at have i lommen gennem pollensæsonen. Udover dagens pollental, indeholder appen en af Europas første femdøgnsprognoser for pollen.

Med prognosen får du en pejling om pollenmængderne de kommende dage – nøjagtig ligesom vejrudsigten varsler om mængden af sol, regn og vind, så du kan tilrettelægge din behandling derefter.

Kom med på vituelt høfeberkursus!

Vil du have hjælp til at komme gennem pollensæsonen med så få gener som muligt? Så kom med på virtuelt høfeberkursus, og bliv klogere på symptomer og behandling. Kurset er gratis for foreningens medlemmer.

Tilmeld dig her 

Få råd og vejledning til din pollenallergi

Hvis du er en af de op mod en million danskere med pollenallergi, der hvert år må nyse, klø og hoste sig gennem pollensæsonen, kan den føles lang og sej. Undervejs kan der opstå spørgsmål om den bedste behandling og behov for gode fif til at komme igennem hverdagen.

Hvis du har allergi over for pollen, så står du ikke alene med din pollenallergi – Astma-Allergi Danmark tilbyder dig kompetent og individuel telefonisk rådgivning. Som medlem tilbydes du også særlig medlemsrådgivning med både skriftlig rådgivning og muligheden for at booke et opkald fra en rådgiver, når du selv har tid.

Nyhed: 22.02.2021

Medlemskab for dig med pollenallergi

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med pollenallergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning