Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Efterårets lyse hasselrakler frigiver ikke pollen

I efteråret gør hassel klar til næste års blomstring. Derfor kan du allerede nu spotte lyse rakler på hasselbuskene. Men frygt ikke – de spæde rakler frigiver ikke pollen før til foråret.

Efterårets hasselrakler

De spæde, lyse rakler på hasselbuskene frigiver ikke pollen før til foråret. Kilde: Andrea-Pil Holm

- I efteråret udvikler hasselbusken de rakler, der skal blomstre til næste år, fortæller Andrea-Pil Holm, biolog og leder for pollentællingen hos Astma-Allergi Danmark.

Umiddelbart efter blomstringen i foråret bliver der allerede produceret nye hasselrakler. I det sene efterår har de nået en størrelse, hvor de bemærkes rundt omkring på hasselbuskene. Det er rakler i dette tidlige stadie, der i efteråret kan spottes på landets hasselbuske.

Raklerne ligger i dvale indtil foråret

Andrea-Pil Holm forsikrer, at der ikke er nogen risiko for, at de små, hårdt lukkede rakler vil frigive deres pollen foreløbigt. De spæde rakler kan tåle helt ned til -20 grader, og vil derfor stå i dvale over vinteren.

Når foråret og det lunere vejr rammer Danmark i februar-marts, vil raklerne åbne sig, i takt med at stammen varmes op. Først her vil raklerne frigive deres pollen.

Et koldt forår kan ødelægge blomstringen

Når raklerne er modne og åbne, bliver de følsømme overfor kulde. Derfor kan nætter med frost i foråret hæmme og endda ødelægge hasselblomstringen helt.

Nyhed: 17.10.2019

Medlemskab for dig med høfeber

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med høfeber har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning