Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Der er pollen i luften


Årets pollensæson er nu officielt i gang. Det er en kombination af en mild vinter og den seneste tids blæsevejr, hvor pollen er kommet sydfra med vinden, der for alvor har sat gang i pollensæsonen. Mængden af pollen kan dog falde igen i den kommende tid, da der meldes om både lavere temperaturer og skiftende vind. 
 
Astma-Allergi Danmark har allerede været i gang med at tælle pollen fra midt i december, men det er først nu, at pollentallene er stabile. Det var det milde vejr op til jul, der satte gang i tællingen. Dog satte det kolde vejr i januar sæsonen på stand-by, men nu er den i gang. De sidste dages solskin har nemlig givet de tidligt blomstrende forårstræer gode betingelser til at sprede pollen.
 

Det begynder med el og hassel

Astma-Allergi Danmark har fanget el og hassel i pollenfælden i København og indleder nu officielt årets pollensæson med et pollental på 6 for el og 1 for hassel. Senere på sæsonen kommer der også pollental for elm, birk, græs og bynke.

 
Det betyder, at tusindevis af pollenallergikere i de kommende måneder kan risikere at få irriterede øjne, kløende og løbende næser, med mindre de får den rette behandling.  
 
Hvor slem pollensæsonen bliver, er det dog endnu for tidligt at spå om, da det afhænger af, hvordan vejret bliver i forårs- og sommermåneder. 
 

Få dagens pollental på mobilen

Har du pollenallergi, kan du heldigvis selv gøre meget for at blive godt klædt på til den nye sæson. Blandt andet kan du downloade Astma-Allergi Danmarks pollen-app med Dagens Pollental. Dermed er du altid opdateret med det aktuelle pollental og kan forberede dig på den kommende dag.

 
På den måde kan du tage de nødvendige forholdsregler ved blandt andet at sørge for effektiv medicinsk behandling i samråd med din læge.
 

Få gode råd om pollen og allergi

Du finder også pollentallet på Astma-Allergi Danmarks hjemmeside eller ved at tilmelde dig et dagligt nyhedsbrev med både pollental og -tips. Også Astma-Allergi Danmarks rådgivning står klar til at guide og hjælpe med individuel vejledning om din allergi, så du lettere kommer igennem sæsonen.

 
Astma-Allergi Danmarks rådgivning er gratis og åben fra mandag til fredag 
9.00 – 12.00, onsdag også fra 16.00 – 18.00 på telefon 43 43 42 99.
 

Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning