Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Deltag i World Asthma Day

Har du snot or not? Det spørgsmål stiller Astma-Allergi Danmark til pollenallergikere over hele landet med kampagnen Snot or not. Spørgsmålet er relevant for mange, da godt en million danskere døjer med høfeber, og omkring hver tredje af dem også har astma.

Alligevel er der mange, som ikke kender til sammenhængen mellem pollenallergi og astma. Men det skal der laves om på. Derfor sætter Astma-Allergi Danmark med den landsdækkende kampagne Snot or not fokus på, at pollenallergi kan give astma.

Kampagnen skydes i gang på World Asthma Day den 3. maj, hvor Astma-Allergi Danmark ruller en allergivenlig have ud på Højbro Plads midt i København, hvor der vil sidde læger klar til at prikteste og måle lungefunktion på forbipasserende. Derudover er en række sygehuse og speciallæger med i kampagnen for at sikre, at den får opmærksomhed over hele landet.
 

Giv din allergi et eftersyn

Er man en af dem, som har pollenallergi, er sammenhængen mellem høfeber og astma vigtig at være opmærksom på, så man ikke overser symptomer på astma. Symptomerne kan fx vise sig som besværet vejrtrækning og hoste, eller at man bliver hurtigt træt og forpustet ved fysisk aktivitet.

En undersøgelse, som Astma-Allergi Danmark har fået gennemført, viser, at mere end 15 procent af alle pollenallergikere ikke føler sig velbehandlet.

Oplever man symptomer fra enten sin pollenallergi eller astma, bør man derfor altid kontakte sin læge, så man kan få den rette behandling. Det er nemlig forudsætningen for, at man kan leve et aktivt liv og være fri for symptomer det meste af tiden.
 

Test din viden om astma og allergi

I anledning af kampagnen kan du hjælpe foredragsholder og tv-vært Thomas Uhrskov med IKKE at nyse og måske blive den heldige vinder af en iPhone.

Test din viden om høfeber og astma på snotornot.dk, og vær med i konkurrencen! Måske er det dig, der får Thomas Uhrskov godt gennem pollensæsonen. Konkurrencen begynder den 3. maj.

Husk også, at du kan følge kampagnen på både Facebook, Twitter og Instagram.

Astma-Allergi Danmark er på Højbro Plads i København tirsdag d. 3. maj 2016 fra kl. 12.00, hvor du kan få rådgivning om pollenastma. Fra kl. 15.00 til 18.00 er det muligt at blive priktestet og få målt lungefunktion. Antal pladser til at få en priktest er dog begrænset, og det er ikke muligt at tilmelde sig. Så kom i god tid.


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning