Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Syv politikersvar fra Borgen

Astma-Allergi Danmark var for fjerde år på Christiansborg og prikke politikerne. Vi gav syv forskellige politikertyper en status på allergiområdet og spurgte, hvad der overraskede dem mest. De gav os syv forskellige svar.

Det proaktive svar

- Jeg er meget overrasket. Nu vil jeg gå op og spørge vores sundhedsordfører, hvor vi står i forhold til, at man ikke længere har et speciale i allergi. Det overrasker mig meget.

Søren Søndergaard, Enhedslisten
 

Det forundrede svar

- Det undrer mig, at der er blevet skåret ned for ekspertisen indenfor allergi. Så jeg vil da nævne overfor min sundhedsordfører, at her er et område, hvor det virker som om, at man har prioriteret forkert. 

Christian Poll, Alternativet
 

Det overraskede svar

- Jeg har altid troet, at havde jeg spurgt lægen, kunne han også tage det allergitjek. Men det viste sig, at det kan de ikke generelt, for de er ikke altid klædt på til det. Det vidste jeg ikke. Det kom bag på mig, og jeg har lovet at bringe at bringe det videre til vores ordfører på området.

Jan Johansen, Socialdemokratiet

 

Det politiske svar

- Det glæder mig, at Sundhedsstyrelsen er kommet med de her forskellige anbefalinger. Og så synes jeg, at det er en central pointe, at det er regionerne, der skal tage dem til sig.

Mette Abildgaard, Konservative Folkeparti

 

Det pragmatiske svar

- Jeg synes allergisagen er utrolig central i forhold til også at forebygge store sundhedsudgifter og kunne identificere i tide, det folk skal behandles for. Jeg forstod, at I er bekymret over, at anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen - blandt andet rettet mod regionerne - kun er vejledende. Grundlæggende har det jo nok at gøre med at arbejds- og økonomipresset på regionerne er for stort. Noget, jeg i øvrigt mener, er et voldsomt problem.

Mogens Lykketoft, Socialdemokratiet

 

Det investerede svar

- Jeg er personlig bekymret for den stigning, vi har set indenfor astma og allergi de senere år, og at der er så få fagpersoner, der er specialiseret indenfor området. Jeg kom også for at blive klædt lidt bedre på til at få at vide, hvad vi så kan gøre ved det. Og det er jeg kommet lidt længere med i dag, synes jeg.

Maria Reumert Gjerding, Enhedslisten

 

Og det afventende svar

- Jeg vidste ikke, at allergi var et speciale, man ikke prioriterede i det danske sundhedsvæsen. Så hvis sagen kommer op, vil jeg absolut være positivt indstillet. Det bliver nok ikke mig, der tager initiativet. Men jeg skal nok støtte op om det.

Magni Arge, Tjóðveldi (Færøerne)

 

Læs også: Politikere skal prikkes

 


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning