Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Bliv klogere på nældefeber

 

d. 1.10: Alle kan få nældefeber. 15-20 % af os får det på et eller andet tidspunkt i livet. Derfor sætter Astma-Allergi Danmark ekstra fokus på området d. 1. oktober, hvor det også er International Nældefeberdag.


Du har sikkert prøvet, at din hånd eller et ben strejfer en brændenælde, og så reagerer huden med det samme: Det kløer, og der kommer røde hævelser.

Reaktionen har lagt navn til det udslet, som vi kalder for nældefeber. Nældefeber viser sig mest ved kløende hævelser, som kan se meget forskellige ud. De kan komme overalt på huden og variere i størrelse fra få milimeter til håndfladestore regelmæssigt afrundede partier.

• Nældefeber er en almindelig hudsygdom
• Nældefeber ligner huden efter berøring med brændenælder
• Udslettet forsvinder ofte af sig selv
• Det er tit svært at finde årsagen til nældefeber
• Søg lægehjælp ved svære anfald
• Behandling med antihistamin virker næsten altid

Alle kan få nældefeber. Kvinder er dog mest plaget af nældefeber. Kronisk nældefeber ses især hos voksne, og det er sjældent hos børn.

Én mærkedag for nældefeber

International Nældefeberdag (Urticaria day) markeres for første gang d. 1. oktober 2014. Formålet med denne mærkedag er at øge opmærksomheden blandt patienter, politiker, pressen og læger.

Kampagnen er også tænkt som en social media event, hvor man diskuterer emnet på Facebook, Twitter  m.fl. Der er desuden opretter diskussions fora.

 

Er nældefeber farligt?

Almindelig nældefeber er som regel ufarligt, selvom det kan være meget ubehageligt og nogle gange se voldsomt ud.

Hvis du oplever et voldsomt anfald af nældefeber med hævelser i ansigtet og omkring mund og svælg, skal du søge læge med det samme. Det kan fx skyldes allergi over for insektstik, og så er det vigtigt at komme i behandling med det samme.

Hvis du har svære symptomer med hævelser i mund eller svælg, skal du søge læge, så du kan komme i behandling med det samme.

Men de svære symptomer er heldigvis sjældne. Langt de fleste har enkeltstående tilfælde med nældefeber på et begrænset område af kroppen, som forsvinder igen helt af sig selv efter timer eller måske et døgns tid. Her behøver du ikke kontakte lægen.

 


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning