Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Behov for mere forskning i årsager til allergirisiko

Er man vokset op i byen er risikoen for at udvikle allergi over for fx hund, husstøvmider og pollen fra græs og birk markant større, end hvis man er opvokset på landet.
 
Det viser et nyt dansk studie fra Aarhus Universitet, hvor 1.236 mænd i alderen 30-40 år er blevet testet for de mest typiske allergener.
 
- Vi ser en markant forskel i risikoen for at udvikle allergi, alt efter om man kommer fra land eller by, og i forhold til hvor stor byen er, udtaler en af studiets forskere, professor Allan Linneberg til Politiken. 
 
Studiet viser eksempelvis, at mere end hver tredje mand i undersøgelsen, som var opvokset i storbyen reagerede allergisk på græspollen. Det var derimod kun hver tiende mand med en opvækst på en bondegård, som slog ud på græs. 
 
Hurtige løsningsforslag kan skabe myter
- Studiet viser den allerede eksisterende opfattelse af, at der er et højere antal af folk i byen, som har allergi i forhold til på landet. Det er ikke overraskende, men vi mangler stadig at finde årsagen, siger Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark. 
 
- Vi ved simpelthen ikke endnu, hvorfor flere, der bor i byen, udvikler allergi. Derfor er der et stort behov for at undersøge de bagvedliggende årsager nærmere, før der gives konkrete anvisninger til fx børnefamilier om at anskaffe sig et kæledyr. Det kan i stedet risikere at skabe myter om allergiforebyggelse, siger Anne Holm Hansen.
 
Har man allergi og oplever symptomer, ved man til gengæld, at man altid skal sørge for at undgå det, man ikke tåler, understreger hun.
 
Søg rådgivning om allergiforebyggelse
Astma-Allergi Danmark modtager dagligt henvendelser fra forældre fra hele landet, der ønsker rådgivning om, hvordan man bedst forebygger astma og allergi hos deres barn. Det kan fx være spørgsmål om indeklima, kost og valg af plejeprodukter til babyer og små børn.
 

Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning