Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Bare smør tykt på!

Over 40 voksne og et par unge mennesker var mødt op i København, da Astma-Allergi Danmark skød dette års eksemskoler i gang. I de kommende måneder kommer eksemskolerne både til Aarhus, Odense, Herning og Slagelse.

Er der en sammenhæng mellem allergi og eksem? Kan man smøre for meget creme på? Er der en risiko ved at bruge cremer med steroider? Får mit barn også børneeksem, når nu jeg har haft det? Kan man kombinere forskelige behandlinger? Spørgsmålene var mange og meget relevante, da Astma-Allergi Danmark i går inviterede til årets første gratis eksemskole.

Interessen for eksemskolerne er stor, og allerede ved det første arrangement var der venteliste. Men underviserne er også to kapaciteter, der giver deres viden og erfaringer videre. Charlotte Mørtz er overlæge, professor og ph.d fra dermatologisk afdeling på Allergicentret, Odense Universitetshospital og Annemarie Yde Andersen er sygeplejerske og har i mange år fungeret som allergikonsulent.

Få en bedre hverdag

”Vi vil meget gerne give alle deltagere en rigtig god information om blandt andet børneeksem, hvordan man behandler eksem og lever med det. Vi kommer også ind på, hvordan man plejer sin hud med cremer, hvor ofte man skal gå i bad – en masse praktiske råd, så man bedre kan klare hverdagen. Og så gør vi naturligvis meget ud af, at besvare alle de mange spørgsmål, som deltagerne gerne vil have besvaret”, forklarer Annemarie Yde Andersen.

Et af de gode råd, der blev givet videre i går drejede sig om de fede cremer og ikke mindst mængden. Her var meldingen fra de to eksperter: Nej du kan ikke smøre kroppen nok. Og nej man kan ikke blive immun overfor fed creme. Og ja man skal smøre sig i creme også i de perioder, hvor huden ikke er rød og irriteret. Når det gælder de fede cremer, så smør bare tykt på!

Du kan også komme med på Astma-Allergi Danmarks eksemskole:

  • 3. marts 2016 - Danhostel Århus Vandrerhjem, Marienlundsvej 10, 8240 Risskov, Aarhus
  • 30. marts 2016 - Odin Havnepark, Mødecenter Fabrikken, Lumbyvej 11, 5100 Odense
  • 14. april 2016 - BEST WESTERN Hotel Eyde, Torvet, 7400 Herning
  • 26. april 2016 - Håndværkergården, Landsgravvej 27, 4200 Slagelse

Alle dage fra 18.30-21.30

Eksemskolerne er gratis og for alle – børn, unge, voksne, forældre– der vil vide mere om børneeksem, men husk at tilmelde dig for pladserne uddeles efter først-til-mølle princippet.

Du tilmelder dig ved at skrive til Betina Hjorth på bh@astma-allergi.dk eller ved at ringe til vores sekretariat på 43 43 59 11. Husk at oplyse e-mailadresse, og hvor mange deltagere, I er.

Actavis, Apotekernes A.m.b.a. og La Roche-Posay bidrager, så det igen er muligt for Astma-Allergi Danmark at holde eksemskoler fem steder i Danmark.


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning