Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Atju: Nu er bynkepollen i luften

Sæsonens sidste pollenplage tjekker nu ind. Det sker på et helt gennemsnitligt tidspunkt i år.

- Normalt finder vi bynkepollen i fælderne i midten af juli. Det er også tilfældet i år. Heldigvis kan vi også se, at græspollen er på retur, så der kommer ikke til at være høje koncentrationer fra begge pollentyper i luften samtidigt, siger Karen Rasmussen, der er biolog og leder af pollentællingerne hos Astma-Allergi Danmark.
 
En typisk sæson for bynke strækker sig helt frem til slutningen af august, hvor de højeste koncentrationer af bynkepollen oftest findes omkring begyndelsen af august måned. Det er særligt pollen fra arten grå-bynke, der giver personer med allergi over for bynkepollen symptomer som løbende næse, nyseture og kløende øjne.
 

Hent hjælp fra Dagens PollentalFoto: Colourbox

Er du allergisk over for bynkepollen, er det en god idé at følge med i Dagens Pollental på enten mail eller mobil. Her får du nemlig dagligt opdateringer om antallet af bynkepollen og varslinger om, hvilket niveau af bynkepollen, der forventes den næste dag.
 
 
Husk også, at holde øje med bynkens stærkt allergifremkaldende søsterplante: Bynke-ambrosie, der har gjort sit indtog i den danske natur i de senere år. Planten er medtaget i Naturstyrelsens handlingsplan for invasive arter. Med flere pollen fra bynke‐ambrosie forventes det, at antallet af pollenallergikere vil stige.
 
Hvis du finder planten, er det bedst at rykke den op før blomstring og komme den i en sæk til forbrænding. Smid den endelig ikke på kompostbunken, da planten så let kan sprede sig. Husk desuden at bruge handsker, da saften fra planten kan give allergiske reaktioner.
 

Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning