Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Astmatikere har større risiko for infektioner

Ny dansk forskning viser, at mennesker med astma har større risiko end andre for at få infektioner uden for lungerne.

Ny forskning om astma og infektioner er udkommet i tidsskriftet Journal of Internal Medicine. Foto: Colourbox

Risikoen for at få infektioner er større, hvis du har astma. Det gælder infektioner i hele kroppen og ikke kun lunger og luftveje. Det viser ny dansk forskning fra Herlev-Gentofte Hospital.  

Med de nye forskningsresultater håber Astma-Allergi Danmark, at mennesker med astma fremover vil blive taget mere alvorligt.

– Det er vigtigt i behandlingen at kende disse risikofaktorer, så en ordentlig og relevant forebyggelse og behandling kan iværksættes – og samtidig i forskningen søge endnu dybere efter årsagen, så vores viden om astma bliver større, siger Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark.

Næsten 40 procent større risiko

Læge og ph.d.-studerende Jens Helby Petersen fra Herlev-Gentofte Hospital er hovedforfatter til forskningsartiklen, der lige er udkommet i tidsskriftet Journal of Internal Medicine.

– Man har vidst i mange år, at mennesker med astma har højere risiko for at få infektioner i lungerne end andre. Men det er helt nyt, at det også gør sig gældende uden for lungerne, siger Jens Helby Petersen til Videnskab.dk.

Det danske forskerhold bag undersøgelsen brugte informationer om 105.519 danskere, taget fra to store befolkningsundersøgelser, hvor deltagerne har været fulgt i op til 23 år.  Resultaterne viste her, at mennesker, der har fået astma, før de er fyldt 50 år, har næsten 40 procent større risiko for infektion uden for lungerne end andre mennesker.

– Resultatet peger på, at der er en forbindelse mellem astma, hvor immunforsvaret påvirker lungerne, og immunforsvarets evne til at bekæmpe infektioner, siger medforfatter til forskningsartiklen, overlæge og professor Stig E. Bojesen til Videnskab.dk.

Læs mere:

 

Rådgivning når det passer dig

Bliv medlem og få adgang til online rådgivning

 

Nyhed: 08.09.2017

 


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning