Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Har du astma, skal du fortsætte behandling

Det er vigtigt, at personer med astma fortsætter ordineret behandling med binyrebarkhormon under coronaepidemien. For at beskytte dig selv bedst muligt mod coronavirus, er det nemlig meget vigtigt, at du er velbehandlet for din astma.

Det er meget vigtigt, at din astma er velbehandlet. Foto: Colourbox

Der har floreret forskellige holdninger til behandling med binyrebarkhormon (kortikosteroider) under coronaepidemien. Nogle har været af den holdning, at behandlingen helt bør undgås. Det gælder dog ikke brugen af din inhalationsbehandling med binyrebarkhormon, og du kan derfor trygt fortsætte med denne.

Du bør heller ikke stoppe med brugen af binyrebarkhormon i tabletform, hvis de er ordineret af din læge.

Vigtigt at passe din astmabehandling

I forbindelse med coronavirus er det særligt vigtigt, at din astma er velbehandlet. Derfor er det nødvendigt, at du tager den medicin, som din læge har ordineret. Det kan føre til en forværring af din astma, hvis du stopper behandlingen med din inhalationsmedicin. Oplever du, at medicin ikke virker optimalt, eller har du fået nye symptomer, så bør du også kontakte din læge

Er du i tvivl, om du er velbehandlet? Kontakt din læge eller læs mere her.

Du kan også trygt fortsætte din behandling med antihistaminer i tabletform samt næsespray. Der har ikke være meldinger om, at disse præparater er et problem i forbindelse med coronavirus.

Rådfør dig med din læge

Hvis du påtænker at stoppe eller ændre i din astmabehandling, skal du altid rådføre dig med din læge. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er velbehandlet eller har spørgsmål til din behandlingsplan, så skal du også tale med din læge om dette – lægen vil da lave en individuel vurdering af din situation.

Nyhed 29.04.2020

Medlemskab for dig med astma

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med astma har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning