Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Astma-Allergi Danmark sætter allergisagen i fokus med priktest på Christiansborg

De fleste allergikere har prøvet det, og nu får politikere og embedsmænd også chancen for at blive allergitestet, når Astma-Allergi Danmark besøger Christiansborg sammen med personale fra Gentofte Hospital. I år lægger blandt andre sundhedsminister Ellen Trane Nørby arm til en priktest og er med til at sætte allergiområdet på dagsordenen.

Der savnes stadig handling på allergiområdet for at sikre, at sundhedsvæsnet i fremtiden vil være rustet til at udrede og behandle det stigende antal af allergipatienter. Og det er et område, der er vigtigt at prioritere. Op mod 1,5 millioner danskere er nemlig ramt af allergi og overfølsomhedssygdomme som høfeber, astma og eksem. Sygdomme, som påvirker hverdagen, familielivet og livskvaliteten. 


På nuværende tidspunkt findes der 51 speciallæger indenfor allergi, som alle er i alderen 55-84 år. Det er derfor forventeligt, at en del af dem vil gå på pension inden for de næste fem år, og ser man lidt frem i tiden, vil der uden en styrket indsats ikke være nogen speciallæger tilbage, når vi når år 2030. 


Spørgsmålet er, hvem der til den tid skal stå for uddannelse af kommende speciallæger og varetage specialistopgaverne på landets allergicentre. Trods anbefalinger fra en statusrapport fra Sundhedsstyrelsen og en tværregional Allergi Task Force om at styrke uddannelsen af speciallæger, er der nemlig endnu ikke foretaget konkrete tiltag. 


Astma-Allergi Danmark besøger igen i år Christiansborg for at gøre en indsats for, at mennesker med astma og allergi sikres adgang til hurtig udredning og sammenhængende behandling. 


I år besøger også sundhedsminister Ellen Trane Nørby begivenheden til en priktest og en snak om, hvordan allergiområdet prioriteres og fremtidssikres fra politisk side.

 

Nyhed: 08.10.2018


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning