Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Årets pollensæson var intens

Med efterårets ankomst går pollensæsonen på hæld, og Astma­-Allergi Danmark stopper nu de daglige pollenmålinger i København og Viborg.

Pollensæson pollen
Årets pollensæson har været lang og drøj for græsallergikere. Foto: Colourbox

Pollensæsonen 2019 er nu slut. Ser man tilbage på sæsonen, var det især en intens sæson for forårstræerne med pollentalsrekorder hos både el og hassel. El og hassel slog begge rekord i februar måned, hvilket er tidligt for de to forårstræer at toppe. 

Også årets birkesæson blev skudt i gang to uger tidligere end normalt. Birkens tidlige ankomst skyldes blandt andet den våde marts måned, som gav træerne mulighed for at lagre rigeligt vand i deres store rodnet. Birk toppede den 23. april med pollental omkring 3000 per kubikmeter luft i både Øst­- og Vestdanmark. 

Svingende græssæson

Græssæsonen startede til normal tid i år og har været meget svingende på grund af det ustadige vejr, der har skiftet mellem henholdsvis meget varme og noget køligere og regnfulde uger hen over sommeren. Pollentallet for græs toppede den 19. juni, og årets sæson har været lang og drøj for græsallergikere.

Bynken har ikke været aggressiv i år, og pollentallene har holdt sig på et moderat niveau gennem hele sæsonen. Græs og bynke lukkede sammen årets pollensæson i starten af september måned.

Årets sidste allergiplage

Skimmelsvampesporerne Alternaria og Cladosporium er årets sidste allergiplage, som fortsat bliver målt på ugebasis. 

Skimmelsvampesporene har nydt godt af det våde vejr hen over sommeren, og både Alternaria og Cladosporium har sendt store mængder sporer ud i luften i år. Sæsonen for skimmelsvampesporerne begynder typisk først på sommeren, topper i august og fortsætter ind i efteråret.

Nyhed: 26.09.2019

Medlemskab for dig med pollenallergi

Som pollenallergiker i Danmark står du ikke alene. Op imod 1 million danskere lever nemlig med pollenallergi.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med pollenallergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning