Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Allergiklinik på Christiansborg

Foto: Astma-Allergi Danmark

Græs, birk, hund og husstøvmider. Der blev testet for lidt af hvert, da Astma-Allergi Danmark den 27. april omdannede Christiansborg til en mindre allergiklinik. Her lagde både politikere og ansatte arm og lungekraft til for at blive undersøgt for astma og allergi.

Med besøget gjorde Astma-Allergi Danmark politikerne opmærksomme på de store udfordringer, der er på astma- og allergiområdet. Derfor stod manglen på specialuddannede allergilæger også øverst på dagsordenen.  Der hersker nemlig ingen tvivl om, at der er behov for ambitiøse allergiplaner.

Hos Astma-Allergi Danmark håber man, at netop dialogen med politikerne vil føre til resultater, der kan gavne de over 1,5 million danskere, som er berørt af astma eller allergi. 


Allergilæger i fokus

Fra politisk hold var der bred enighed om, at det er nødvendigt med større fokus på allergiområdet, så allergikere også i fremtiden kan få den behandling, som de har krav på.

- Det er en udfordring, som jeg ikke var klar over. Jeg er selv miljø- og fødevareordfører, så det er ikke allergilæger, der fylder mit bord. Så ved at være her i dag har I fået flere politikere til at være opmærksomme på problemet. Jeg vil drøfte problemet med vores sundhedsordfører, sagde miljø- og fødevareordfører Simon Kollerup (S).

Også Susanne Eilersen (DF), der selv er medlem af Sundheds- og Ældreudvalget, var optaget af manglen på allergilæger.

- Det er et problem, som vi skal tage seriøst og få vendt med sundhedsudvalget og sundhedsministeren for at spørge, hvordan hun ser på, at der mangler folk med den rigtige viden. Set i lyset af, at kurven med allergikere stiger rigtigt meget, er det vigtigt, at vi tager det alvorligt, siger Susanne Eilersen (DF).


Politisk vilje til forandring 

Kun få uger efter Astma-Allergi Danmarks besøg på Christiansborg har sundhedsminister Sophie Løhde (V) bedt Sundhedsstyrelsen om at finde ud af, hvordan det er muligt at sikre flere allergispecialister i det danske sundhedsvæsen.

Dermed ser det ud til, at allergi nu bliver prioriteret på den politiske dagsorden. Det glæder Astma-Allergi Danmark, der længe har kæmpet for et tiltrængt kvalitetsløft på området. 


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning