Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

1. oktober er World Urticaria Day

1. oktober sætter Astma-Allergi Danmark fokus på nældefeber – også kendt som urticaria – med flere initiativer. Over en million danskere har oplevet udbrud af nældefeber, som påvirker livskvaliteten.

1. oktober er World Urticaria Day

Sådan kan et udbrud af nældefeber se ud. 820.000 danske kvinder og 430.000 danske mænd har oplevet udbrud af nældefeber. FOTO: COLOURBOX

Mandag d. 1. oktober er det World Urticaria Day, den internationale mærkedag for at sætte fokus på sygdommen nældefeber. Over en million danskere har oplevet udbrud af nældefeber på et tidspunkt i livet. Nældefeber er en almindelig hudsygdom, hvor huden ligner og føles som om, at man har været i kontakt med brændenælder. Udslættet forsvinder ofte af sig selv, og det kan være svært at finde en årsag til sygdommen. 

For nogle mennesker er nældefeberen ikke forbigående, men holder ved igennem længere tid. Hvis man har nældefeber i mere end 6 uger betegnes den som kronisk.

Astma-Allergi Danmark vil på dette års World Urticaria Day sætte ansigt på nældefeberen. Andreas og Tine sætter i løbet af dagen ord på deres liv med nældefeber. Du kan møde dem på vores Facebook-side, hvor vi dagen igennem lægger historier op om nældefeber. Her har du mulighed for at kommentere og komme med din egen historie, gode råd og erfaringer.

Har du spørgsmål eller brug for en snak om din nældefeber, så ring til vores Rådgivningstelefon. Der er ekstraordinært åbent mandag d. 1. oktober mellem klokken 16 og 18 på 43 43 42 99.

Nogle få har let ved at mærke, i hvilke sammenhænge nældefeberen kommer, men for de fleste – 90 procent – forbliver årsagen en gåde. For mennesker med kronisk nældefeber er årsagen ofte kulde, varme og stress. For mennesker med akut nældefeber er årsagen ofte allergi over for fødevarer, medicin, dyr eller pollen.

Der kan altså være mange årsager til nældefeber, og da det kan være svært at finde årsagen hos den enkelte, er mange nødsaget til at finde måder at holde symptomerne nede, for at undgå, at det påvirker livskvaliteten. Livskvaliteten kan nemlig hurtigt blive påvirket, når man har et udslæt, som man ikke ved, hvorfor kommer og som giver kløe og hævelser.

I Astma-Allergi Danmark vil vi opfordre til, at patienter, som oplever udbrud af nældefeber, går til lægen og får hjælp til at holde symptomerne nede og – hvis det er muligt – finde årsagen til generne.

FAKTA OM NÆLDEFEBER

  • 16 % lider af kronisk nældefeber
  • 24 % oplever, at nældefeber forringer deres livskvalitet. Kløe er den dominerende gene ved nældefeber. Det oplever 74 % af alle
  • 28 % har svært ved at finde ro, 27 % sover dårligere om natten, 25 % synes deres hud er grim, og 21 % er irritable på grund af nældefeberen
  • Hver 5. ved ikke, hvad der udløser deres nældefeber, men 3 ud af 4 synes, det er vigtigt at kende årsagen

Nyhed: 28.09.2018


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning