Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

”Vi ved, at vi har foreningen i ryggen”

Følelsen af at have foreningen i ryggen betyder utrolig meget for familien Støy Dreier, som har været medlem af Astma-Allergi Danmark siden 2011.

Familien Støy Dreier er medlem af Astma-Allergi Danmark
Familien Støy Dreier sætter stor pris på at være medlem af Astma-Allergi Danmark Foto: Privat

Selvom pollensæsonen er i gang, så skal det hele nok gå. Det ved familien Støy Dreier. Familien er medlem af Astma-Allergi Danmark, og det giver dem en tryghed i hverdagen.

Faderen Mads har haft allergi, astma og atopisk eksem igennem hele livet. Moderen Ann Cathrine har husstøvmideallergi og astma. Agnes på 8 år og Frederik på 5 år døjede begge med mælkeallergi og børneeksem, da det var helt små, hvilket de heldigvis er vokset fra. Men sidste sommer fik Frederik konstateret pollenallergi over for birk og græs. 

Kort sagt er astma og allergi en stor del af familien Støy Dreiers hverdag. Vi har taget en snak med Ann Cathrine Støy om, hvad det betyder for deres familie at være medlem af Astma-Allergi Danmark.

Hvordan har medlemskabet værdi for jer?

– Det betyder utrolig meget at vide, at vi har foreningen i ryggen. At livet nok skal gå, selvom vi er ramt af astma og allergi, fordi vi kan få hjælp, vejledning og input til en god hverdag. Samtidig synes vi, at det er vigtigt at støtte op om foreningens arbejde.

– Vi kan godt lide at læse medlemsbladet og bruger også foreningens hjemmeside. Nu hvor vores søn har fået konstateret pollenallergi, så bruger vi også appen Dagens Pollental. Det har været virkelig godt at opdage den app.

I har været med på Astma-Allergi Danmarks Familiekursus. Hvordan var det?

– Det var rigtig godt. Det var første gang, vi deltog, og vi fik snakket med andre familier og dannet relationer på tværs. På Familiekurset kan man virkelig mærke, hvor mange familier, der er ramt i hverdagen.

– Der var virkelig gode oplæg, og vores datter fik også leget med en anden pige. For de større børn betyder det helt sikkert noget at deltage og vide, at der er nogen som en selv.

Hvordan bruger I ellers foreningen i hverdagen?

– Det er på en eller anden måde blevet en naturlig del af vores hverdag. Det ligger os jo nært, og det betyder meget for os, at Astma-Allergi Danmark er et sted, hvor vi kan finde information, så vi kan snakke med andre ud fra et dokumenteret grundlag.

– Da børnene var små, ringede jeg fx også til Rådgivningen og fik vejledning i forhold til ansigtsmaling og parfume. Her kan man måske godt virke som en lidt hys forældre, hvis man fx ikke vil have at ens barn bruger læbepomade med smag. Men så er det virkelig godt, at man kan få viden og hjælp fra Astma-Allergi Danmark til at håndtere situationen.

– Et aktuelt dilemma, som vi står i, er, at børnene gerne vil have kæledyr, selvom min mand er allergisk over for rigtig mange dyr. Tør vi anskaffe os et kæledyr? Det er et problem, som vi skal forholde os til, hvor vi også kan trække på Astma-Allergi Danmarks råd og vejledning.

Nyhed: 28.01.2020

Medlemskab for dig

Har du astma, allergi, høfeber og eksem, står du ikke alene.
I Astma-Allergi Danmark arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.


Vi er din medlemsforening


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning