Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

”Nu kan jeg virkelig meget i min hverdag”

69-årige Otto Christiansen er medlem af Astma-Allergi Danmark og har gennem foreningens astmaskole og rådgivning fået hjælp til et bedre liv med astma.

Otto har astma
Frygten er nu væk hos Otto Christiansen, som får meget ud af at være medlem af Astma-Allergi Danmark. Foto: Astma-Allergi Danmark

Hosteanfald om natten kender Otto Christiansen fra Sakskøbing alt til. Tilbage i 2012 vidste han ikke, hvad han fejlede, og om natten kunne han sidde og hoste i flere timer. Nat efter nat. Det viste sig, at astma var årsagen til Ottos hoste og åndenød. Han kom derfor i behandling med både prednisolon og inhalationsmedicin.
 
– Alligevel blev det bare værre og værre. Man bliver jo ked af det og tænker, at det kan da ikke være rigtigt, at man skal have det sådan. Jeg er jo ikke den eneste i Danmark, der har fået konstateret astma, fortæller Otto Christiansen.

Astmaskole gjorde forskellen

I 2015 deltog Otto Christiansen derfor i Astma-Allergi Danmarks astmaskole i Nykøbing Falster. Og det gjorde hele forskellen.
– Jeg havde brug for hjælp, og på astmaskolen fik jeg både ny viden og mulighed for at stille spørgsmål. Jeg meldte mig derfor ind i Astma-Allergi Danmark, så jeg for eksempel igennem medlemsblade og nyhedsbreve kan holde mig orienteret.

Siden har Otto Christiansen deltaget i flere af astmaskoler sammen med sin hustru Birte.
– På astmaskolen hørte vi for første gang om biologisk medicin, og så undersøgte jeg, om man kunne få det. Havde jeg ikke været på astmaskolen, ville jeg ikke have hørt om biologisk medicin. Og så ville jeg have haft et helt andet liv.

Rådgivningen hjalp Otto videre

Otto Christiansen har svær astma, og fik mulighed for at få behandling med biologisk medicin. Det var på mange måder en lang proces at nå dertil, og Astma-Allergi Danmarks Rådgivning har i den forbindelse hjulpet ham i, hvordan han kunne komme videre.

– Det betyder meget, at Astma-Allergi Danmark tager én i hånden. For så er du ikke alene mere. Mange gange kan man løbe panden mod en mur og tænke ”Hvad kan jeg nu gøre?” Så er det rart, at du har telefonen lige i nærheden, hvor Astma-Allergi Danmarks Rådgivning sidder klar og gerne vil lytte og hjælpe. Det er jeg meget taknemmelig for.

Stor gavn af medlemskabet

I dag føler Otto Christiansen, at han kan bestige bjerge. Lange cykelture og havearbejde sker uden, at han bliver forpustet. Samtidig sætter han stor pris på sit medlemskab af foreningen.

– Jeg får meget ud af at være medlem. Både ny viden og rådgivning. Samtidig er frygten væk, og jeg har fået en hel anden livskvalitet. Nu kan jeg virkelig meget i min hverdag, og det er helt fantastisk, siger Otto Christiansen. Han tilføjer, at han synes, det er vigtigt, at man ikke bare accepterer sin behandling og situation, hvis man har det dårligt. 

– Hvis jeg var blevet siddende i lænestolen derhjemme, så havde jeg været et helt andet sted i dag. Jeg kan kun anbefale at være medlem af Astma-Allergi Danmark. Bedre nu end senere.

Nyhed: 04.11.2019

Medlemskab for dig med astma

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med astma har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning