Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

​Kan allergen immunterapi styrke immunforsvarets evne til at bekæmpe luftvejsinfektioner?

Omkring 200.000 danskere lider af allergisk astma, dvs. de lider af astma og en eller flere allergier. En del af de 200.000 danskere oplever oftere astmaforværringer i forbindelse med sværere og mere langvarige forkølelser end dem der ikke har allergi. Det viser nyere forskning fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

Allergivaccination kan måske styrke immunforsvarets evne til at forebygge luftvejsinfektioner. Foto: Colourbox

Nu skal et nyt forskningsforsøg undersøge, om allergen immunterapi - også kaldet allergivaccination - mod husstøvmide-allergi har en effekt på immunforsvarets evne til at forebygge luftvejsinfektioner og dermed på antallet af astmaforværringer.

Lider du af astma og husstøvmide-allergi?

I forsøget undersøger forskerne celler fra luftvejene før og efter en allergivaccination og tester deres evne til at frigøre naturlige forsvarsstoffer overfor virus.

På sigt kan den nye viden forhåbentlig hjælpe nogle af de mange danskere, der døjer med astma og nedsat livskvalitet pga. hyppige luftvejsinfektioner i især vinterhalvåret.

Forskergruppen søger personer, der lider af astma og husstøvmideallergi, som har lyst til at deltage i forsøget. Læs mere her.

Fakta om allergivaccination

Typisk varer et fuldt vaccinationsprogram tre år, når man vaccinerer med tabletter. Under behandlingsforløbet skal man hvert år, i samarbejde med lægen, gøre status for at vurdere effekten af behandlingen, og dermed også tage stilling til om behandlingen skal fortsætte. Mange oplever effekt, men der vil være nogen, der oplever ingen eller kun delvis effekt af vaccinen. 

 

Dato: 26.02.2021

Medlemskab for dig med allergi

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning