Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

”Jeg troede, at jeg gjorde det allerbedste”

Når ens barn har børneeksem, kan det være svært at være forælder og leve med usikkerheden om at gøre det rigtige. Og hvad gør man så for at hjælpe sit barn?


Usikkerhed fylder hos forældre til børn med eksem. Sammen med Apotekerforeningen sætter Astma-Allergi Danmark derfor fokus på den svære situation, der kan opstå, når ens barn er ramt af en hudlidelse.

I en ny kortfilm beskriver mor til Simon og Sara, Tina Baggesen, den usikkerhed, der kan opstå i forsøget på at give den rette støtte, når ens børn har eksem:

- Der gik faktisk mange år, før jeg fandt ud af, at Sara skulle hjælpes. Og jeg troede, at jeg gjorde det allerbedste for hende ved ikke at give hende creme på. Men det har så vist sig at være helt forkert, siger Tina Baggesen og fortsætter:

- Og i de perioder hvor Simon har haft rigtigt svært eksem, har jeg nogen gange følt, at jeg ikke rigtigt har kunnet hjælpe ham. Til sidst tog jeg på eksemskole, og det var super dejligt. Man mødte en masse andre, som var lidt i samme situation. Så rent personligt har jeg også været igennem en udvikling.

Et velkendt fænomen

Hos Astma-Allergi Danmark forstår man den usikkerhed, forældre kan befinde sig i, når børnene lider af eksem. Ofte handler det om manglende viden og frygten for at gøre noget forkert.

Ifølge Rådgivningschef, Betina Hjorth, ringer forældre derfor jævnligt til Rådgivningen og har brug for at vende deres frustration.

- Det er meget forskelligt, hvordan forældre til børn med eksem, tackler det. Mange vil gerne finde årsager og forbinder børneeksem med fødevarer, og sætter derfor barnet på diæt, siger hun hun og uddyber:

- Men oftest skyldes børneeksemet en genmutation i huden hos barnet, som resulterer i eksem. Eksemet kan heldigvis forebygges med fugtighedscreme og behandles med hormoncreme, siger Betina Hjorth og henviser til Astma-Allergi Danmarks meget populære tilbud om eksemskole.

Ta' på eksemskole

- Som Tina siger i filmen, er det en rigtig god idé at hive en aften ud og tage på eksemskole. Vi kører igen i år vores gratis eksemskole, hvor man kan få både viden, gode råd og prøver til at tage med hjem. Så det vil jeg da klart anbefale, siger Betina Hjorth.

I Danmark rammes 20 procent af alle børn med børneeksem, og halvdelen får det i det første leveår. Mange vokser dog fra det inden teenageårene.

Gratis rådgivning

Har du spørgsmål til børneeksem, kan du altid ringe gerne til Astma-Allergi Danmarks Rådgivning på 43 43 42 99. Åbningstider: Alle hverdage kl. 9-12 og onsdag kl. 16-18. 


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning