Navigation Navigation

Web Content Display Web Content Display

Kom med til Snot or Not

Igen i år kan du blive priktestet og få målt din lungefunktion. Det foregår den 3. maj på Højbro Plads – alle er velkomne!

Vi sætter med den landsdækkende kampagne Snot or Not fokus på sammenhængen mellem høfeber og astma. Det gør vi, fordi mere end en million danskere lider af høfeber. Omkring 30 procent af dem har også astma – men det er langt fra alle, der får den nødvendige behandling.

Har du allerede høfeber, er risikoen for, at du udvikler astma større – og har du astma, så lider du ofte også af høfeber.

For mange er der en sammenhæng mellem høfeber og astma – men det er ikke alle, der er klar over det.

Når din høfeber skyldes pollenallergi, kan du være træt, have røde og kløende øjne, nyse, have løbende eller tilstoppet næse i hele pollensæsonen. Hvis du også oplever, at du får åndenød, hoste, trykken for brystet eller har svært ved at trække vejret, kan det være tegn på, at du har astma. I alle tilfælde er det en rigtig god idé at kontakte din læge.

Hver tredje pollenallergiker har astma

Høfeber kan skyldes, at du er allergisk over for allergifremkaldende stoffer – også kaldet allergener. Allergenerne kan fx komme fra pollen fra birk, græs og gråbynke. De kan også komme fra dyr, husstøvmider eller skimmelsvampesporer.

Har du pollenallergi, forsøger kroppen at bekæmpe allergenerne. Det opleves som en allergisk reaktion, der kan vise sig som høfeber- og/eller astmasymptomer.

 

Web Content Display Web Content Display

Pollental-app

Brug vores Pollental-app til at holde øje med Dagens Pollental og varsling for både pollen og svampesporer.

Du kan downloade appen i App Store og Google Play.

Web Content Display Web Content Display