Navigation Navigation

Breadcrumb Breadcrumb

Asset Publisher Asset Publisher

Nyheder

27.10.2016
Millionbeløb til forskning i eksem
Med 11,1 millioner kroner i støtte skal et nyt stort forskningsprojekt på Herlev og Gentofte Hospital undersøge, hvorfor atopisk eksem og håndeksem opstår, og hvordan det bedst behandles.
24.10.2016
Mangel på allergilæger er foruroligende
Mens antallet af allergikere stiger, er der stor mangel på speciallæger inden for allergi. Det er stærkt foruroligende, at over én million allergiramte danskere i nær fremtid risikerer at stå uden specialister til at behandle dem, mener Astma-Allergi Danmark.
21.10.2016
Halloween uden uhyggelig kemi
Lysende græskar, udklædning og uhygge – det er tid til Halloween! Elsker dine børn også at blive klædt ud og få malet ansigtet, så pas på hyggen ikke bliver spoleret af allergifremkaldende ansigtsmaling.
12.10.2016
Har du astma? Så husk influenzavaccinationen
Personer med astma undervurderer risikoen for at blive alvorligt syge af influenza og fravælger den gratis influenzavaccination. Det viser en ny undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen. Har du astma, råder Astma-Allergi Danmarks rådgivning dig til, at du tager imod Sundhedsstyrelsens anbefaling om influenzavaccination.
11.10.2016
Ny retningslinje for behandling af håndeksem
Sundhedsstyrelsen har netop udgivet en National Klinisk Retningslinje, der skal højne og ensarte kvaliteten i behandlingen af håndeksem.
10.10.2016
Journalist til Astma-Allergi Danmark
10.10.2016
Jordnøddeallergi er individuel
Fødevareallergi er en plage for mange mennesker. Men i fremtiden ser det ud til, at det vil være muligt at behandle allergi over for jordnødder.
29.09.2016
Over en million danskere oplever udbrud af nældefeber
Mere end hver fjerde dansker har oplevet udbrud af nældefeber, og mange af dem ved ikke, hvorfor de får det. Det viser en stor undersøgelse af nældefeber, som Astma-Allergi Danmark netop har gennemført.
23.09.2016
Partikelforurening spreder sig hurtigt til børneværelset
Tusindvis af ultrafine partikler finder nemt vej til børneværelset og giver dårligt indeklima. Men små ændringer kan gøre en forskel, viser et netop afsluttet pilotprojekt gennemført af Det Økologiske Råd i samarbejde med blandt andet Astma-Allergi Danmark.
21.09.2016
Godt med nyt fokus på nikkelallergi
Ny rapport lægger op til et servicetjek af EU-reglerne for afgivelse af nikkel. Et initiativ Astma-Allergi Danmark hilser velkommen.
16.09.2016
Tid til medicintjek?
Pollensæsonen er slut, og for mange betyder det, at allergimedicinen er lagt på hylden for en periode. Andre med fx eksem eller astma er afhængige af deres medicin hele året. Uanset hvad, så er det vigtigt at have tjek på medicinen.
14.09.2016
Giv skolens indeklima et eftersyn
Skoleåret er i fuld gang, men hvordan står det til med indeklimaet i klasseværelset? Manglende udluftning, for meget støv og fugt er nogle af de faktorer, som giver dårligt indeklima. Det påvirker alle, men rammer elever med astma og allergi ekstra hårdt.
08.09.2016
Nye anbefalinger - godt nyt for astmabørn
Sundhedsstyrelsen har netop udsendt nye anbefalinger, der skal gavne børn og unge med astma. Astma-Allergi Danmark hilser anbefalingerne velkommen og er glade for den øgede fokus, det giver i forhold til en tidlig opsporing af astma hos børn og unge.
31.08.2016
Pollenallergi på kryds og tværs
Selvom pollensæsonen synger på sidste vers, kan du alligevel få allergiske symptomer. Er du fx allergisk overfor birk, kan du risikere at få en allergisk reaktion, hvis du sætter tænderne i en saftig blomme eller plukker et friskt æble fra træet. Det kaldes krydsreaktioner.
30.08.2016
Pollensæsonen synger på sidste vers
Pollensæsonen er ved at være slut for i år. Mængden af pollen i luften er efterhånden så lav, at det er begrænset, hvor meget pollen der ryger i fælderne. Derfor lukker vi pollenfælden i Viborg, men fortsætter målingerne i København. Det gør vi så længe, der stadig er svampesporer i luften.
29.08.2016
Ny medarbejder til Den Blå Krans
Er det dig, der skal hjælpes os med at hjælpe allergikere?
26.08.2016
Og vinderne er…
I dag har vi udtrukket de to heldige vindere af to par smukke øreringe designet af Lasse Spangenberg Copenhagen til Jewelry by AD’s kampagne Jewelry for a good cause.
26.08.2016
Ny pille kan forandre astmabehandling
En ny astmapille ser ud til at kunne reducere symptomer og forbedre lungefunktionen hos patienter med svær astma. Pillen er dog endnu ikke godkendt til brug, men forventes klar inden tre år.
25.08.2016
Bruger du Relvar Ellipta mod din astma?
Producenten bag inhalationsmidlet Relvar Ellipta gør opmærksom på, at der er sket utilsigtede hændelser ved brug af produktet. Bruger du inhalationsmidlet, er det derfor vigtigt, at du er opmærksom på, at der ikke er tale om anfaldsmedicin.
22.08.2016
Bedre behandling af insektallergi måske på vej
På Aarhus Universitet kan forskere nu fremstille kunstige kopier af de allergener, der er skyld i anafylaksi. Det kan på sigt gøre det muligt at sikre en bedre behandling af de omkring 50.000 danskere, der har allergi over for bier eller hvepse.

Web Content Display Web Content Display

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Web Content Display Web Content Display