Navigation Navigation

Breadcrumb Breadcrumb

Asset Publisher Asset Publisher

Nyheder

17.01.2017
”Jeg troede, at jeg gjorde det allerbedste”
Når ens barn har børneeksem, kan det være svært at være forælder og leve med usikkerheden om at gøre det rigtige. Og hvad gør man så for at hjælpe sit barn?
10.01.2017
Deltag i gratis børneeksemskole
Har dit barn børneeksem – eller har du selv eksem? Og vidste du, at du kan behandle eksemhud forebyggende? Lær hvordan på Astma-Allergi Danmarks gratis eksemskoler, som afholdes i hele landet.
04.01.2017
”Vi skal passe på huden”
Fitnessekspert Charlotte Bircow Næss-Schmidt scanner altid varedeklarationen, når hun vælger produkter. Hun vil nemlig vide, hvad hun putter på huden. Men hun har ikke kunne finde noget, som hun med god samvittighed vil bruge i forbindelse med sport. Derfor besluttede hun sig for selv at udvikle hudplejeserien Active by Charlotte, der bærer allergimærket Den Blå Krans.
06.12.2016
Bedre tjek på lungerne
Når dine lunger skal undersøges, skal du typisk igennem en lungefunktionsundersøgelse – også kaldet for en spirometri. Som noget nyt har sygeplejersker over hele landet nu mulighed for at tage et kørekort i undersøgelsen, som skal være med til at sikre patienterne en mere ensartet tilgang af højere kvalitet.
02.12.2016
Brug for et juletilskud?
Julen er en dejlig, men dyr tid. Derfor er vi glade for, at vi i Astma-Allergi Danmark kan hjælpe med forsinket julehjælp i det nye år. Vi uddeler i alt 20 legater på hver 5.000 kr. til vores ældre og enlige medlemmer, der kan trænge til en håndsrækning.
01.12.2016
Tatoveringsfarver skal under lup
En ny national tatoveringsstrategi skal sætte fokus på skadelige stoffer i blækket. Initiativet er positivt, hvis det fører til mere viden om farverne, så man som forbruger kan vælge en tatovering til eller fra på et oplyst grundlag, mener Astma-Allergi Danmark.
30.11.2016
Fold lungerne ud med ny flip-flap
Idræt er sundt for alle – også for elever med astma. Derfor har Astma-Allergi Danmark lavet en ny kæmpe flip-flap med nøje udvalgte idrætsøvelser, som tager hensyn til, at astmabørn også kan være med.
22.11.2016
Flest kvinder oplever udbrud af nældefeber
Over en million danskere oplever udbrud af nældefeber, og det er særligt kvinder, som er ramt. Det viser en stor undersøgelse, som Astma-Allergi Danmark har gennemført.
18.11.2016
Årets YouTuber deler erfaringer om eksem
Allergien har altid holdt Rasmus Brohave indendørs. Her nørder han dagligt med videoer, som han deler på YouTube. Det har gjort ham temmelig populær med over 179.000 abonnenter og 23 millioner afspilninger. De mange seere afskrækker dog ikke den sydfynske YouTuber fra at fortælle om den værste tid i sit liv med svær eksem og allergi.
15.11.2016
Politikere: Mere fokus på allergi
Allergiområdet er vigtigt og skal have mere opmærksomhed. Sådan lød udmeldingerne fra flere folketingspolitikere, da Astma-Allergi Danmark omdannede Christiansborg til en mindre allergiklinik.
11.11.2016
Deltag i astmaskole for voksne
Savner du viden og rådgivning om din astma? Astma-Allergi Danmark afholder astmaskoler for voksne over hele landet. Det er gratis at deltage, men husk at tilmelde dig.
03.11.2016
Vi prikker til politikerne
Viden på allergiområdet siver lige nu ud af sundhedsvæsnet, og en politisk indsats er nødvendig. Så klar er meldingen fra Astma-Allergi Danmark, der besøger Christiansborg den 9. november for at teste politikere for astma og allergi.
27.10.2016
Millionbeløb til forskning i eksem
Med 11,1 millioner kroner i støtte skal et nyt stort forskningsprojekt på Herlev og Gentofte Hospital undersøge, hvorfor atopisk eksem og håndeksem opstår, og hvordan det bedst behandles.
24.10.2016
Mangel på allergilæger er foruroligende
Mens antallet af allergikere stiger, er der stor mangel på speciallæger inden for allergi. Det er stærkt foruroligende, at over én million allergiramte danskere i nær fremtid risikerer at stå uden specialister til at behandle dem, mener Astma-Allergi Danmark.
21.10.2016
Halloween uden uhyggelig kemi
Lysende græskar, udklædning og uhygge – det er tid til Halloween! Elsker dine børn også at blive klædt ud og få malet ansigtet, så pas på hyggen ikke bliver spoleret af allergifremkaldende ansigtsmaling.
12.10.2016
Har du astma? Så husk influenzavaccinationen
Personer med astma undervurderer risikoen for at blive alvorligt syge af influenza og fravælger den gratis influenzavaccination. Det viser en ny undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen. Har du astma, råder Astma-Allergi Danmarks rådgivning dig til, at du tager imod Sundhedsstyrelsens anbefaling om influenzavaccination.
11.10.2016
Ny retningslinje for behandling af håndeksem
Sundhedsstyrelsen har netop udgivet en National Klinisk Retningslinje, der skal højne og ensarte kvaliteten i behandlingen af håndeksem.
10.10.2016
Journalist til Astma-Allergi Danmark
10.10.2016
Jordnøddeallergi er individuel
Fødevareallergi er en plage for mange mennesker. Men i fremtiden ser det ud til, at det vil være muligt at behandle allergi over for jordnødder.
29.09.2016
Over en million danskere oplever udbrud af nældefeber
Mere end hver fjerde dansker har oplevet udbrud af nældefeber, og mange af dem ved ikke, hvorfor de får det. Det viser en stor undersøgelse af nældefeber, som Astma-Allergi Danmark netop har gennemført.

Web Content Display Web Content Display

Tilmeld nyhedsbrev

Web Content Display Web Content Display