Navigation Navigation

Breadcrumb Breadcrumb

Asset Publisher Asset Publisher

Nyheder

13.10.2017
Politikere testes for allergi
Det er blevet tid til priktest af folketingspolitikere og embedsmænd. Sammen med Allergiklinikken Gentofte tager Astma-Allergi Danmark igen på Christiansborg og får samtidig en god snak om allergiområdets udfordringer.
13.10.2017
Brug for ekstra pauser til sommereksamen?
Bliver du træt, ufokuseret og uoplagt af din pollenallergi, er det nu, du skal søge om længere forberedelsestid eller ekstra pauser til eksamen.
10.10.2017
Stands allergien med ny kemiindsats
Vi skal bremse udviklingen af allergi på huden ved at tilsætte mindre allergifremkaldende kemi. Andet kan forbrugerne ikke være tjent med. Det mener Astma-Allergi Danmark.
09.10.2017
Tid til influenzavaccination
Har du astma, råder Astma-Allergi Danmarks rådgivning dig til, at du lytter til Sundhedsstyrelsens anbefaling om gratis influenzavaccination fra d. 1. oktober og året ud.
05.10.2017
Hæng æg på din væg
Trænger væggene til pynt, så skynd dig at få fingre i en af de 10 nye plakater om madallergi fra Astma-Allergi Danmark.
03.10.2017
Allergi og regionsvalg: Ulla Astman (S)
Der mangler kompetencer til at håndtere de mange allergipatienter. Op til regionsrådsvalget den 21. november spørger vi en række regionsrådsformænd, hvordan de fremover vil håndtere allergien.
26.09.2017
Nældefeber kan påvirke livskvaliteten
En halv million danskere har indenfor de seneste seks år oplevet et udbrud af nældefeber. Heraf har hver fjerde været ude for, at nældefeber nedsætter livskvaliteten. Det viser en undersøgelse om nældefeber fra Astma-Allergi Danmark.
22.09.2017
Leg og lær om astma og allergi
Over 1 million danskere har astma og allergi. Få inspiration til aktiviteter derhjemme og i naturen med en række gratis redskaber fra Astma-Allergi Danmark.
19.09.2017
Ny lægeaftale gavner astmabørn, men glemmer allergien
Den nye overenskomstaftale mellem de praktiserende læger og regionerne vil styrke fokus på børn og unge med astma. Astma-Allergi Danmark er glade for aftalen - men undrer sig over, hvorfor allergien ikke er med trods Sundhedsstyrelsens anbefalinger.
18.09.2017
Vi søger en studentermedhjælp
Astma-Allergi Danmark søger en studentermedhjælp til arbejdet med Den Blå Krans.
14.09.2017
Klimaforandringer er guf for grøn allergisynder
Studie viser, at klimaforandringer kan få den allergifremkaldende plante bynke-ambrosie til at brede sig yderligere i Europa. Også til danske breddegrader, hvilket kan få store konsekvenser for allergikere.
08.09.2017
Astmatikere har større risiko for infektioner
Ny dansk forskning viser, at mennesker med astma har større risiko end andre for at få infektioner uden for lungerne.
06.09.2017
Spiselige insekter kan give allergiske reaktioner
Interessen for at bruge insekter i madlavning vokser. Har du i forvejen allergi over for rejer og husstøvmider, skal du dog være påpasselig, hvis du sætter tænderne i de kriblende proteinbomber.
31.08.2017
Deltag i astmaskole om oplevet svær astma
Få tjek på din astma, når Astma-Allergi Danmark afholder astmaskoler over hele landet i løbet af efteråret. Astmaskolen er for voksne, og det er gratis at deltage.
30.08.2017
Nyt allerginetværk tildeles stor pris
Hud-og Allergiafdelingen, Herlev og Gentofte Hospital har sammen med Institut for Immunologi og Mikrobiologi ved Københavns Universitet fået tildelt prisen Clinical Academic Group (CAG) inden for allergi. Astma-Allergi Danmark deltager som ekstern partner.
28.08.2017
Årets pollensæson slog danmarksrekord
Pollensæsonen går på hæld, og Astma-Allergi Danmark gør status på årets pollenudmeldinger med en rekordmåling. Til glæde for landets allergikere bød sæsonen 2017 dog også på små overraskelser.
22.08.2017
Unge skal lære at huske handsken
Elever på erhvervsuddannelserne må ofte droppe uddannelsen på grund af allergi eller håndeksem. Nu vil Astma-Allergi Danmark hjælpe dem med at huske handsken, så hænderne holder hele arbejdslivet.
21.08.2017
Nyser du også…når du ser en mejetærsker?
Så er du undskyldt. I hvert fald hvis du har allergi over for svampesporer. Men der er et lille tip til at undgå det.
10.08.2017
På alverdens floder med astma
Pia Thomsen dyrker white water rafting på topplan. Men hvordan tackler hun astmaen, når bølgerne går højt?
02.08.2017
Forskernyt: Krom ophober sig hurtigt på huden
Det allergifremkaldende metal krom, som findes i mange læderprodukter, giver betydelig afsmitning på huden efter kun kort tids kontakt. Det konkluderer en ph.d.-afhandling fra Videncenter for Allergi.

Web Content Display Web Content Display

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Web Content Display Web Content Display