Navigation Navigation

Breadcrumb Breadcrumb

Asset Publisher Asset Publisher

Nyheder

23.09.2016
Partikelforurening spreder sig hurtigt til børneværelset
Tusindvis af ultrafine partikler finder nemt vej til børneværelset og giver dårligt indeklima. Men små ændringer kan gøre en forskel, viser et netop afsluttet pilotprojekt gennemført af Det Økologiske Råd i samarbejde med blandt andet Astma-Allergi Danmark.
21.09.2016
Godt med nyt fokus på nikkelallergi
Ny rapport lægger op til et servicetjek af EU-reglerne for afgivelse af nikkel. Et initiativ Astma-Allergi Danmark hilser velkommen.
16.09.2016
Tid til medicintjek?
Pollensæsonen er slut, og for mange betyder det, at allergimedicinen er lagt på hylden for en periode. Andre med fx eksem eller astma er afhængige af deres medicin hele året. Uanset hvad, så er det vigtigt at have tjek på medicinen.
14.09.2016
Giv skolens indeklima et eftersyn
Skoleåret er i fuld gang, men hvordan står det til med indeklimaet i klasseværelset? Manglende udluftning, for meget støv og fugt er nogle af de faktorer, som giver dårligt indeklima. Det påvirker alle, men rammer elever med astma og allergi ekstra hårdt.
08.09.2016
Nye anbefalinger - godt nyt for astmabørn
Sundhedsstyrelsen har netop udsendt nye anbefalinger, der skal gavne børn og unge med astma. Astma-Allergi Danmark hilser anbefalingerne velkommen og er glade for den øgede fokus, det giver i forhold til en tidlig opsporing af astma hos børn og unge.
31.08.2016
Pollenallergi på kryds og tværs
Selvom pollensæsonen synger på sidste vers, kan du alligevel få allergiske symptomer. Er du fx allergisk overfor birk, kan du risikere at få en allergisk reaktion, hvis du sætter tænderne i en saftig blomme eller plukker et friskt æble fra træet. Det kaldes krydsreaktioner.
30.08.2016
Pollensæsonen synger på sidste vers
Pollensæsonen er ved at være slut for i år. Mængden af pollen i luften er efterhånden så lav, at det er begrænset, hvor meget pollen der ryger i fælderne. Derfor lukker vi pollenfælden i Viborg, men fortsætter målingerne i København. Det gør vi så længe, der stadig er svampesporer i luften.
29.08.2016
Ny medarbejder til Den Blå Krans
Er det dig, der skal hjælpes os med at hjælpe allergikere?
26.08.2016
Og vinderne er…
I dag har vi udtrukket de to heldige vindere af to par smukke øreringe designet af Lasse Spangenberg Copenhagen til Jewelry by AD’s kampagne Jewelry for a good cause.
26.08.2016
Ny pille kan forandre astmabehandling
En ny astmapille ser ud til at kunne reducere symptomer og forbedre lungefunktionen hos patienter med svær astma. Pillen er dog endnu ikke godkendt til brug, men forventes klar inden tre år.
25.08.2016
Bruger du Relvar Ellipta mod din astma?
Producenten bag inhalationsmidlet Relvar Ellipta gør opmærksom på, at der er sket utilsigtede hændelser ved brug af produktet. Bruger du inhalationsmidlet, er det derfor vigtigt, at du er opmærksom på, at der ikke er tale om anfaldsmedicin.
22.08.2016
Bedre behandling af insektallergi måske på vej
På Aarhus Universitet kan forskere nu fremstille kunstige kopier af de allergener, der er skyld i anafylaksi. Det kan på sigt gøre det muligt at sikre en bedre behandling af de omkring 50.000 danskere, der har allergi over for bier eller hvepse.
19.08.2016
Ny folder til kamp mod allergislynglen bynke-ambrosie
d. 19.08.2016: Den stærkt allergifremkaldende plante bynke-ambrosie frygtes at brede sig i takt med, at klimaet bliver mildere. Men bliver den først en fast del af den danske natur, er der udsigt til et stigende antal allergikere og en længere pollensæson. Derfor blæser Astma-Allergi Danmark med en ny folder til kamp mod den uønskede allergiplante.
13.07.2016
Atju: Nu er bynkepollen i luften
13.07.2016: De første pollen fra bynke er nu i luften. Derfor indleder Astma-Allergi Danmark sæsonen for årets sidste pollenplage i dag.
05.07.2016
Forebyg håndeksem med ny app
d. 05.07.2016: Drømmer du om at blive frisør, kosmetolog, kok, mekaniker eller social- og sundhedshjælper? Så har Astma-Allergi Danmark udviklet en helt ny app, som kan hjælpe dig med at forebygge håndeksem, der ofte skyldes forhold på jobbet.
24.06.2016
Få et sundere indeklima
d. 24.06.2016: Et nyt stort forskningsprojekt fra Center for Indeklima og Sundhed i Boliger viser, at de fleste kilder til forurening af indeklimaet er indendørs – og de fleste står vi selv for. Heldigvis, kan man også selv gøre meget for at forbedre indeklimaet.
24.06.2016
Fiskeolie kan mindske risiko for astma
d. 23.06.2016: Et nyt studie viser, at børn har mindre risiko for at udvikle astma, hvis de får fiskeolie i sidste trimester af graviditeten. Dermed ser det ud til, at fiskeolie kan have en beskyttende effekt mod astma. En effekt der endda ser ud til at vare ved senere i livet, når børnene er voksne.
23.06.2016
Luftskiftet i danske boliger halter
d. 23.06.2016: Det reelle luftskifte i mange danske boliger er alt for ringe, det skriver direktør i Astma-Allergi Danmark Thorkil Kjær. Det skaber dårligere indeklima og medfører i sidste ende flere symptomer fra følsomme luftveje.
22.06.2016
Biologisk medicin skal blokere svær astma
d. 22.06.2016: Et nyt forsøg skal kortlægge den kædereaktion, der sker i kroppen, når fx virus, katteskæl eller pollen udløser et anfald af svær astma. Værktøjet er et nyt biologisk lægemiddel, der præcist og tidligt kan gå ind og klippe kæden over. Målet er mere individuel og skånsom behandling.
21.06.2016
Ny test kan påvise små mængder krom
En ny test til at vise krom giver sundhedsfaglige en simpel metode til at påvise kilder til kromallergi.

Web Content Display Web Content Display

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Web Content Display Web Content Display