Web Content Display Web Content Display

Fødevareallergi kurser

Fødevareallergi

Nogle mennesker får overfølsomhedsreaktioner, når de spiser bestemte fødevarer eller tilsætningsstoffer. Det er typisk helt almindelige fødevarer, der giver de allergiske reaktioner, fx mælk, rejer, jordnødder, frugter eller grøntsager.

Hjælp til allergikosten

Vores erfaring er, at der er et stort behov for undervisning i tilberedning af allergikost og for kendskab til de produkter, som kan anvendes ved diætmad.

Har du fx prøvet at bage kokosmakroner uden æg? Eller hvordan ser spaghetti ud, når det ikke er lavet på hvedemel? Og hvordan smager det?

Vi skræddersyr et kursus til dig

Vi kan skræddersy undervisning i fødevareoverfølsomhed, der indeholder fakta om sygdommen, årsag, symptomer og behandling eventuelt kombineret med praktiske opgaver og tilberedning af allergikost.

Eksempel på indhold:

  • Hvad er fødevareoverfølsomhed?
  • Hvordan stilles diagnosen?
  • Typiske symptomer kontra ikke beviste symptomer
  • Andre årsager til reaktioner på mad
  • Varedeklarationer lovkrav og forbruger ønsker
  • Diætvejledning, kosttilskud og alternative fødevarer
  • Børnefødselsdag, koloni og lejrskole
  • Dialogen mellem forældre og daginstitution eller dagplejer
  • Servicelovens § 41 og beregning af merudgifter
  • Gode råd


Desuden har vi mulighed for at skræddersy foredrag og kurser, som lægger vægt på det at være en familie med et kronisk sygt barn.

Praktisk undervisning

Den praktiske undervisning vil typisk omhandle håndtering af hverdagens udfordringer med fødevareallergi fx varedeklarationer, indkøb og tilberedning af allergikost til hverdag og fest.

Eksempel på praktiske øvelser:

  • Varedeklarationer og indkøb
  • Kost uden mælk
  • Kost uden æg
  • Kost uden hvede/gluten.

Vi underviser mange målgrupper

Vi tilbyder alt fra et enkelt foredrag til flere kursusdage tilpasset forskellige målgrupper. Det kan være voksne med fødevareallergi eller forældre til børn med fødevareallergi, dagplejere og personale i daginstutioner, køkkenpersonale eller virksomheder, der producerer fødevarer.

Indhold og varighed er op til dig. Kontakt os med dine ønsker til indhold og målgruppe, så finder vi den bedste løsning sammen med dig.

Kontakt os

Telefon: 43 43 59 11, mandag-fredag ml.10-15.

E-mail: info@astma-allergi.dk

Web Content Display Web Content Display