Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Vild med julebag?

Klejner, pebernødder, havegrynskugler, jødekager og julens klassiske honningkager. Julen kan føles svær at komme igennem som fødevareallergiker. Heldigvis, findes der alternative juleopskrifter, som du kan hente inspiration fra, når du bager dine egne lækkerier uden de ”forbudte” sager.

I flere opskrifter står der fx kun "mel", som du kan erstatte med den type mel, du tåler. I opskrifter, hvor der bruges Jyttemel, kan du fx erstatte det med hvedemel, hvis det tåles. Men forbered dig på, at det kan være nødvendigt at eksperimentere med mængden, indtil en ønsket konsistens er opnået, da mel kan opsuge eller afgive mere eller mindre væde over tid.

Er der brugt mælk i en opskrift, du rigtig gerne vil lave, kan mælken i mange tilfælde erstattes af enten vand, juice, havredrik, ris- eller sojadrik. Også æg er det muligt at bage uden, selvom kagerne har en tendens til at smuldre. Det kan dog modvirkes ved fx at bruge moset frugt, mere fedtstof eller ved at bruge æg-erstatning.  

Det er også muligt at hente hjælp i Astma-Allergi Danmarks app ’Madallergi’, hvor du kan klikke det af, du ikke tåler, så du let kan finde frem til juleopskrifter, som du kan tåle.
 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores nyhedsarkiv


Astma-Allergi Danmark skriver nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Find nye og gamle artikler i vores nyhedsarkiv her.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

 

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning