Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Vild med julebag?

Klejner, pebernødder, havegrynskugler, jødekager og julens klassiske honningkager. Julen kan føles svær at komme igennem som fødevareallergiker. Heldigvis, findes der alternative juleopskrifter, som du kan hente inspiration fra, når du bager dine egne lækkerier uden de ”forbudte” sager.

I flere opskrifter står der fx kun "mel", som du kan erstatte med den type mel, du tåler. I opskrifter, hvor der bruges Jyttemel, kan du fx erstatte det med hvedemel, hvis det tåles. Men forbered dig på, at det kan være nødvendigt at eksperimentere med mængden, indtil en ønsket konsistens er opnået, da mel kan opsuge eller afgive mere eller mindre væde over tid.

Er der brugt mælk i en opskrift, du rigtig gerne vil lave, kan mælken i mange tilfælde erstattes af enten vand, juice, havredrik, ris- eller sojadrik. Også æg er det muligt at bage uden, selvom kagerne har en tendens til at smuldre. Det kan dog modvirkes ved fx at bruge moset frugt, mere fedtstof eller ved at bruge æg-erstatning.  

Det er også muligt at hente hjælp i Astma-Allergi Danmarks app ’Madallergi’, hvor du kan klikke det af, du ikke tåler, så du let kan finde frem til juleopskrifter, som du kan tåle.
 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld nyhedsbrev

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

STØT VORES ARBEJDE
Det er gratis at få hjælp hos Astma-Allergi Danmark. Støt derfor gerne vores arbejde.
DIT BIDRAG
BLIV MEDLEM
Det koster kun 225 kr. om året.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning