Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Varme hveder uden hvede

d. 28.04.15: Store Bededag nærmer sig, og dermed er det også tid til at spise varme hveder. Det er stadig muligt, selvom man har allergi over for fx hvede, mælk, æg og gluten. 
 
Det er en dansk tradition at spise varme hveder aftenen forinden Store Bededag, som i år er fredag d. 1. maj. Opskriften på krydderiboller er her et godt alternativ de traditionelle hvedeknopper, hvis man er allergisk over for bl.a. hvede, mælk, æg og gluten.
 
Krydderiboller – et alternativ til hveder
Opskriften er uden mælk, æg, hvede, gluten, fisk, nødder og soja
 
Ingredienser:

½ dl vindruekerneolie
225 Jyttemel*
1 spsk sukker
1 spsk kanel
1 lille æble
½ tsk stødt nellike
½ tsk stødt ingefær
½ tsk kardemomme
1 dl æblemos (uden sukker)
35 g gær
½ - 1 dl vand

Fremgangsmåde:
Gæren udrøres med lidt af vandet. De tørre ingredienser blandes. Æblet rives og blandes med gær, olie, vand og æblemos. Det hele røres sammen til dejen opnår konsistens som en tyk og lidt tung sandkagedej. 
 
Dejen kommes i papirs- eller metalforme. 1 stor spsk dej i hver form. 
Stilles til hævning et lunt sted i 10 - 15 minutter og bages ved 210° i ca. 10 - 15 minutter. 
 
Krydderibollerne smager dejligt lune med mælkefri margarine. Fedtstoffet fremhæver krydderismagen. 
Bollerne kan fryses, men de skal lunes ved servering, da de ellers let smuldrer.
 
*Jyttemel består af brune ris, boghvede, majs, sukkerroer, psylliumfrøskal og kartoffelstivelse. Det er en alternativ melblanding, som kan anvendes i stedet for hvedemel. Jyttemel kan bl.a. købes i helsekostforretninger og Matas.
 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

STØT VORES ARBEJDE
Det er gratis at få hjælp hos Astma-Allergi Danmark. Støt derfor gerne vores arbejde.
DIT BIDRAG
BLIV MEDLEM
Det koster kun 225 kr. om året.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning