Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Opfølgning på henvendelse om vådservietter

I sidste uge var der en henvendelse fra en forbruger vedrørende vådservietter med Den Blå Krans, som forbrugeren mente, at sønnen havde reageret på. Vi har fulgt op på denne henvendelse og haft kontakt til producenten.

Producenten har haft et stort kontrolprogram i 2015, som deres vådservietter har været en del af. Denne kontrol har ikke givet anledning til hverken bemærkninger eller bekymringer. Derudover blev en prøve fra det pågældende batch samt det konkrete produkt fra forbrugeren sendt til en analyse for konserveringsstoffet MI, som anvendes lovligt i nogle produkter og vådservietter, men som ikke er tilladt i produkter med Den Blå Krans. Analyseresultatet viser, at der ikke er MI i vådservietterne.

Det er vigtigt i denne sag, at forbrugeren finder ud af, hvad det er, sønnen så har reageret på. Vi foreslår, at de går til lægen, så de kan finde årsagen til reaktionen.
 

Kontakt lægen ved mistanke om allergi

Vi får fra tid til anden henvendelser fra forbrugere, som har fået en reaktion på huden efter brug af et produkt. Det kan også ske efter brug af produkter med Den Blå Krans. Udslæt eller rødmen på huden kan have mange årsager: irritation over for vand, fødevarer fx tomat, kanel eller citrus, men også mekanisk påvirkning kan give en irritation af huden. Udslættet kan også skyldes allergi over for et kemisk stof. Det kan som forbruger være vanskeligt selv at vurdere, hvad udslættet skyldes. Det er derfor en god idé at kontakte sin læge og eventuelt blive henvist til en hudlæge, hvis man har mistanke om, at man reagerer allergisk.

 


Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld nyhedsbrev

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

STØT VORES ARBEJDE
Det er gratis at få hjælp hos Astma-Allergi Danmark. Støt derfor gerne vores arbejde.
DIT BIDRAG
BLIV MEDLEM
Det koster kun 225 kr. om året.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning