Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Til kamp mod allergiplante

På pollenkontoret hos Astma-Allergi Danmark frygter man, at allergiplanten bynke-ambrosie i fremtiden kan skabe en allergibombe. Årsagen er det varmere klima. Den stærkt allergifremkaldende plante spreder sig nemlig i takt med de stigende temperaturer - til stor gene for landets mange allergikere.Foto: Kirsten Ebert
 
- Bynke-ambrosie er en af de mest allergifremkaldende planter, vi kender, og kan under de rette vækstbetingelser blomstre ind i oktober. Den kan derfor få alvorlige konsekvenser for allergikere i Danmark, som må forberede sig på en længere pollensæson, hvis den spreder sig mere, siger pollenbiolog og leder af pollentællinger hos Astma-Allergi Danmark, Karen Rasmussen.

Hos Astma-Allergi Danmark glæder man sig derfor over, at foreningen har fået bevilliget 25.000 kr. af Codan Fonden til en oplysningskampagne, der hjælper foreningen i kampen mod allergibanditten.  
 

Sådan håndterer du planten

Hvis du selv støder på planten, anbefaler Astma-Allergi Danmark, at du river den op og kommer den i en sæk til forbrænding – uanset hvor du finder den. Du skal ikke smide den på kompostbunken, da det let kan sprede frøene.
 
Men husk at bruge handsker, da saften fra planten kan give allergiske reaktioner ved direkte berøring.
 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld nyhedsbrev

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

STØT VORES ARBEJDE
Det er gratis at få hjælp hos Astma-Allergi Danmark. Støt derfor gerne vores arbejde.
DIT BIDRAG
BLIV MEDLEM
Det koster kun 225 kr. om året.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning