Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Sundhedsminister: Der skal rettes op på allergiområdet

Ifølge Sundhedsstyrelsen har det danske sundhedsvæsen ikke haft tilstrækkeligt fokus på allergiområdet. Og det skal der rettes op på, lyder det fra sundhedsminister Ellen Trane Nørby.


Foto: Flemming Leitorp

Sundhedsstyrelsens servicetjek af allergiområdet er nu afsluttet med en række anbefalinger, der skal sætte mere fokus på allergi. Servicetjekket blev iværksat i foråret 2016 efter blandt andet Astma-Allergi Danmark gentagne gange har udtrykt bekymring for, at Danmark i fremtiden kommer til at mangle allergilæger, mens antallet af allergikere stiger.
 

Allergipatienter skal hjælpes

Ifølge Sundhedsstyrelsen har det danske sundhedsvæsen ikke haft tilstrækkeligt fokus på allergiområdet. Og det skal der rettes op på, lyder det fra sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V). 
- Allergipatienter skal selvfølgelig have den hjælp i sundhedsvæsenet, som de har brug for. Hvad enten det er hos egen læge, hvor langt hovedparten af patienterne bliver udredt og behandlet, eller i specialiserede tilbud på sygehuset, siger Ellen Trane Nørby.

Sundhedsstyrelsen anbefaler blandt andet, at regionerne styrker allergiområdet ved sikre mere tværfagligt samarbejde og ved at prioritere efteruddannelsen af læger og andet sundhedspersonale på allergiområdet.

- Jeg forventer, at regioner og andre relevante aktører på området følger op på Sundhedsstyrelsens anbefalinger, siger Ellen Trane Nørby.
 

Brug for en fælles indsats

Astma-Allergi Danmark er positive over for anbefalingerne og sundhedsministerens tilkendegivelse af, at der skal mere fokus på allergiområdet. Men det er ikke nok med ord. Handling er afgørende, da der er et stort efterslæb i sundhedsvæsenet, fordi allergiområdet i årevis har været nedprioriteret.

Af servicetjekket fremgår det også, at patienterne efterspørger en nem og hurtigere adgang til kompetent udredning, behandling og rådgivning.
- Der er brug for en fælles indsats mellem Sundhedsstyrelsen, regionerne og patienterne, så anbefalingerne kan blive realiseret til gavn for de mange danskere med allergi, der ikke får den nødvendige hjælp i dag. Vi har et håb om, at det nu bliver fulgt op af regionerne, siger Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark.
 

 


Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld nyhedsbrev

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

STØT VORES ARBEJDE
Det er gratis at få hjælp hos Astma-Allergi Danmark. Støt derfor gerne vores arbejde.
DIT BIDRAG
BLIV MEDLEM
Det koster kun 225 kr. om året.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning