Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Spørg løs hos din læge!

 
 

d. 28.01.2014 En ny undersøgelse viser, at patienter og pårørende, der stiller spørgsmål til lægen, når de er på sygehuset, oplever at få en bedre samtale om de – måske - svære valg, der skal træffes.

"Hvad var det nu lægen sagde, jeg skulle huske?", "Hvor ofte skulle jeg tage medicinen?" og "Hvorfor hoster jeg så meget?".
Mange patienter har svært ved at huske, hvad deres læge har fortalt dem om deres sygdom og symptomer, eller de kan have svært ved at forstå, hvad lægen rent faktisk svarer.

Men det kan der gøres noget ved, hvis blot du spørger ind til behandlingen og noterer dig de svar, lægen giver. En ny undersøgelse fra TrygFonden og Dansk Selskab for Patientsikkerhed viser, at 40 % af patienterne oplever, at de får en bedre dialog med deres læge, når de stiller spørgsmål til behandlingen. Den viser også at 86 % af brugerne har haft udbytte af at have forberedt sig til samtalen med lægen og bedre husker de ting, lægen har fortalt dem.

Få hjælp fra spørgeguiden

Dansk Selskab for Patientsikkerhed har netop udviklet en spørgeguiden 'Spørg løs', der kan hjælpe patienter til at få stillet de rigtige spørgsmål, når de er hos lægen.

`Spørg løs´ er en gratis spørgeguide, der fås både som fysisk mappe og på computer, tablet og mobil, hvor man også kan få inspiration fra andre brugeres spørgsmål. Prøv den inden du skal til lægen næste gang.

Se mere på:

 


Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld nyhedsbrev

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

STØT VORES ARBEJDE
Det er gratis at få hjælp hos Astma-Allergi Danmark. Støt derfor gerne vores arbejde.
DIT BIDRAG
BLIV MEDLEM
Det koster kun 225 kr. om året.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning