Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Sådan bager du hveder uden hvede

Foto: Colourbox
Store bededagsaften er der tradition for at spise varme hveder. Men er du allergisk over for hvede, mælk eller æg kan det være nødvendigt med et alternativ til de traditionelle hveder. Derfor får du her en opskrift på krydderiboller, der kan fungere som hvedefri hveder.
 

Ingredienser:

 
  • ½ dl vindruekerneolie
  • 225 Jyttemel*
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. kanel
  • 1 lille æble
  • ½ tsk. stødt nellike
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. kardemomme
  • 1 dl æblemos (uden sukker)
  • 35 g gær
  • ½ - 1 dl vand

Fremgangsmåde:

 
  • Gæren udrøres med lidt af vandet. De tørre ingredienser blandes. Æblet rives og blandes med gær, olie, vand og æblemos. Det hele røres sammen til dejen opnår konsistens som en tyk og lidt tung sandkagedej. 
  • Dejen kommes i papirs- eller metalforme. 1 stor spsk. dej i hver form. 
  • Stilles til hævning et lunt sted i 10-15 minutter og bages ved 210° i ca. 10-15 minutter. 
  • Krydderibollerne smager dejligt lune med mælkefri margarine. Fedtstoffet fremhæver krydderismagen. 
  • Bollerne kan fryses, men de skal lunes ved servering, da de ellers let smuldrer.
*Jyttemel består af brune ris, boghvede, majs, sukkerroer, psylliumfrøskal og kartoffelstivelse. Det er en alternativ melblanding, som kan anvendes i stedet for hvedemel. Jyttemel kan bl.a. købes i helsekostforretninger og Matas.
 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

STØT VORES ARBEJDE
Det er gratis at få hjælp hos Astma-Allergi Danmark. Støt derfor gerne vores arbejde.
DIT BIDRAG
BLIV MEDLEM
Det koster kun 225 kr. om året.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning