Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Rift om at blive priktestet

 

d.06.05.2014: 45 mennesker nåede at blive priktestet, da Astma-Allergi Danmark tilbød gratis allergitest på University College Sjælland i Trekroner. Interessen for at blive klogere på, om man render rundt med en uopdaget allergi var så stor, at vi allerede måtte lukke køen til priktestning efter en time.


Af de 45 personer, der nåede at blive priktestet inden patientforeningen Astma-Allergi Danmark simpelthen måtte lukke køen på grund af den voldsomme interesse fra borgerne i Roskilde, viste det sig, at 33 procent havde allergi, og mange endda over for flere ting. De fremmødte kunne bl.a. blive testet for allergi over for de mest almindelige allergener så som birk, græs, kat, hest, hund, husstøvmider og skimmelsvampesporer.

De høje tal kommer dog ikke bag på rådgivningschef Betina Hjorth:

- Det viser tydeligt, at der er et ønske om og et behov for udredning og rådgivning af allergipatienter.

Astma-Allergi Danmark lavede den gratis priktest og lungefunktionsmåling i forbindelse med den verdensomspændende World Asthma Day d. 6. maj, for at sætte fokus på den oversete sygdom, som allergi er.

- Dagens resultater bekræfter vores fornemmelse for, at mange går rundt uden en korrekt diagnose, og at der er behov for fokus på allergiudredning. En ubehandlet høfeber med symptomer fra øjne og næse kan nemlig udvikle sig til astma, siger Betina Hjorth

 


Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld nyhedsbrev

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

STØT VORES ARBEJDE
Det er gratis at få hjælp hos Astma-Allergi Danmark. Støt derfor gerne vores arbejde.
DIT BIDRAG
BLIV MEDLEM
Det koster kun 225 kr. om året.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning