Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Pollensæsonen måske på vej

 

d. 19.12.2014: 2014 har været et ualmindeligt varmt år, og det har givet usædvanligt høje pollental. Fortsætter varmen i det nye år, kan allergikere derfor risikere at gå endnu en lang og hård pollensæson i møde.

 

Ifølge DMI har 2014 været et rekordvarmt år med en gennemsnitstemperatur på 10 grader. Og det har resulteret i en hård pollensæson. Desværre kan den usædvanlige varme betyde, at der også i det nye år venter en lang og ubehagelig sæson.


- Sidste gang Danmark havde et rekordvarmt år var i 2007, og dengang begyndte pollensæsonen allerede den 11. januar. Der er derfor god grund til at frygte, at allergikere i det nye år risikerer en længere periode med irriterede øjne og tilstoppede næser, siger Karen Rasmussen, biolog og leder af pollenregistreringen i Astma-Allergi Danmark.


Desuden kan den lune vinter betyde, at der lokalt allerede kan være enkelte elletræer og hasselbuske, der så småt begynder at blomstre. I Astma-Allergi Danmark begynder vi dog endnu ikke pollenmålingerne, da forekomsten af pollen sandsynligvis stadig er på et lavt niveau, og sætter kulden ind, som DMI varsler, stopper træerne igen med at blomstre.


Pollenvarslinger i 2015

I det nye år holder vi naturligvis øje med vejret, så vi er klar til at sætte ind med vores tømninger af pollenfælder, hvis varmen fortsætter. Når vi begynder, kan de daglige pollen- og sporemålinger ses på astma-allergi.dk, på Facebook-siden, twitter og app.
 


Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld nyhedsbrev

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

STØT VORES ARBEJDE
Det er gratis at få hjælp hos Astma-Allergi Danmark. Støt derfor gerne vores arbejde.
DIT BIDRAG
BLIV MEDLEM
Det koster kun 225 kr. om året.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning