Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Pollenfælden er i gang


Siden slutning af december har Astma-Allergi Danmark tømt pollenfælden hos DMI i København, fordi vinteren på det tidspunkt var meget mild.  Dermed er der så småt taget hul på en ny pollensæson. Pollenmængderne er dog stadig så minimale, at det er de færreste allergikere, der mærker det.
 
Samtidig afhænger begyndelsen af årets pollensæson af vejret.  Fortsætter det med frost og kulde, som vi har oplevet den seneste tid, vil det nemlig helt fjerne de få pollen, der er i luften. Men vender det milde vintervejr tilbage, står pollenallergikerne over for endnu en tidlig sæsonstart. Normalt starter en typisk sæson midt i februar, men sæsonstarten for de tidlige forårstræer kan variere med helt op til to måneder. 

- En lun vinter, som vi havde lige før årsskiftet, betød at enkelte elletræer og hasselbuske i en kort periode begyndte at blomstre, men så satte vinterkulden ind og fik træerne til at standse blomstringen. Når plusgraderne igen vender tilbage, vil det for alvor sætte gang i forårstræernes pollenproduktion, og så er pollensæsonen over os, forklarer Karen Rasmussen, pollenbiolog hos Astma-Allergi Danmark.

Indtil pollensæsonen startes helt op med daglige pollen- og sporemålinger på astma-allergi.dk, pollenmail, Twitter og app, kan du følge vores ugentlige pollentællinger her.
 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld nyhedsbrev

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

STØT VORES ARBEJDE
Det er gratis at få hjælp hos Astma-Allergi Danmark. Støt derfor gerne vores arbejde.
DIT BIDRAG
BLIV MEDLEM
Det koster kun 225 kr. om året.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning