Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Børnevenlig påskemenu uden æg

 

d. 03.04.2014: Æggeallergi er en af de mest almindelige fødevareallergier – især blandt børn. Påsken er næsten synonymt med æggeretter (ikke bare chokoladeæg), hvilket kan være en udfordring for allergikeren. Heldigvis er der mange gode alternativer til æg.

 

Traditionelt set er æg en obligatorisk del af påskefrokosten, men det er selvfølgelig uheldigt, hvis du ikke tåler æg. Astma- og Allergiforbundet i Norge har lavet en række inspirerende forslag til påskefrokost uden æg i denne pjece.

> Gul påske uten egg (på norsk)

Baggrunden er, at mange børnehaver og skolefritidsordninger arrangerer påskefrokost for børnene op til påske. Desværre er æggeallergi en af de hyppigste allergier blandt mindre børn.
For at alle kan hygge sig til påskefrokosten, så har allergiforbundet fundet inspiration til en gul menu samt sjove aktiviteter, der ikke inkluderer æg. Herunder gule boller med frugtfarve, gule grøntsager og pålæg sammen med gule 'drinks', det hele serveres med servietter, fjer og ajove aktiviteter.

Kilde: Astma- og Allergiforbundet i Norge (NAAF)

 

Inspiration til gule fødevarer:

  • Honning
  • Gule oste
  • Ananas
  • Honningmelon
  • Gult syltetøj fx appelsin-, æble eller abrikosmarmelade
  • Abrikos
  • Gule tomater
  • Gul peberfrugt
  • Bananer
  • Mango
  • Gule æbler
  • Appelsiner
  • Juice med gule frugter, fx appelsinjuice, æblejuice og ananasjuice
  • Gul, sukkerfri saft
  • Smoothies lavet på gule frugter og grøntsager

 

Få flere påsketips på Astma-Allergi Danmarks hjemmeside, fx:
 

 


Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld nyhedsbrev

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

STØT VORES ARBEJDE
Det er gratis at få hjælp hos Astma-Allergi Danmark. Støt derfor gerne vores arbejde.
DIT BIDRAG
BLIV MEDLEM
Det koster kun 225 kr. om året.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning