Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Påskemenu for fødevareallergikere

d. 26.03.2015: Påsken står for døren og dermed også en tid med tradition for at spise lammekød og andre gode sager. Astma-Allergi Danmarks madskribent, Merete Mortensen, guider til en god påskemenu uden hvede, mælk og æg.


Lammegryde med svesker
Uden hvede, mælk og æg

Du skal bruge:
500 g lammekød, gerne fra bov
2 spsk olivenolie
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
½ tsk salt
½ tsk peber
2 løg
½ liter lammebouillon
200 g svesker
Majsstivelse til jævning
½ tsk salt
2 spsk ristede sesamfrø
20 g ristede mandelflager
 
Sådan gør du:
Lammekødet skæres i små terninger. Olien blandes med krydderierne og står og trækker i 1-2 timer.
Herefter 
brunes kødet godt i en tykbundet stegegryde.Det hakkede løg tilsættes og svitses lidt mere.
Lammebouillonnen tilsættes.
Retten småkoger under låg, til kødet er mørt (cirka en time).
Efter en halv 
time tilsættes sveskerne. Retten jævnes med majsstivelse udrørt i lidt vand og
smages til med salt og peber. Anrettes på fad og drysses med sesamfrø
 
 
Poussiner med olivenfyld
Uden hvede, mælk og æg

Du skal bruge:
4 poussiner
100 g kyllingelever
150 g sorte oliven uden sten
3 tykke skiver brød, du kan tåle
2 fed hakket hvidløg
1 tsk Herbes de Provence
Til stegning:
2 spsk olivenolie
2 hele hvidløg
1 dl god, tør rødvin
 
Sådan gør du:
Poussinerne aftørres grundigt ind- og udvendig. Hak kyllingeleveren,
og bland med olivenolie. Udblød brødet uden skorpe i vand i nogle minutter.
Tryk det fri for væde. Rør alle ingredienserne sammen, og put dem i poussinerne.
Herefter brunes poussinerne i olie, til de er gyldne. Hvidløgsfed og rødvin tilsættes.
Læg låg på stegegryden, og sæt den i en opvarmet ovn ved 200 grader, til fuglene
er møre (cirka 45 minutter). Fuglene tages op, deles på langs og anrettes med
den jævnede skysovs, som er smagt til med salt og peber. Hertil kan serveres en god
grøn salat og en ovnbagt kartoffel.
 
 
Hvidløgsmarinerede linser
Uden hvede, mælk og æg
 
Du skal bruge:
250 g grønne linser
1 løg og 2 fed hvidløg
1½ spsk hvidvinseddike
3/4 dl olivenolie
Salt og peber
1 tsk basilikum

Sådan gør du:
Kog linserne efter anvisningen på posen. Hak løget fint, og pres
hvidløget. Dette blandes op med de øvrige ingredienser. Hæld dressingen over linserne, og lad det stå og trække koldt mindst en time – gerne mere.
 
Få flere gode råd til en allergifri påske her:

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld nyhedsbrev

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

STØT VORES ARBEJDE
Det er gratis at få hjælp hos Astma-Allergi Danmark. Støt derfor gerne vores arbejde.
DIT BIDRAG
BLIV MEDLEM
Det koster kun 225 kr. om året.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning