Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Parfume skjuler sig i bind

Eksem og kløe kan være konsekvenser ved parfume i trusseindlæg og bind, der i værste tilfælde også kan give parfumeallergi, som man ikke slipper af med resten af livet.
Som det ser ud nu, er det dog ikke let at styre uden om de parfumerede indlæg. Den danske lovgivning indeholder nemlig ingen krav om deklaration af parfume i bind. 
 
- Det er et svigt af forbrugerne. De har jo ikke en chance for at gennemskue, om der er parfume i et produkt, når det ikke står på produktemballagen, siger vicedirektør i Astma-Allergi Danmark, Anne Holm Hansen.
 

Behov for klare regler

Ifølge Astma-Allergi Danmark er der behov for, at det som forbruger bliver lettere at finde ud af, hvilke bind der er parfume i. Derfor er der brug for, at der kommer regler for deklarationen af parfume i bind og andre forbrugerprodukter som fx bleer, da der heller ikke her eksisterer regler. På den måde vil forbrugeren kunne træffe et valg ud fra et langt mere oplyst grundlag, end det er tilfældet i dag.
 
- Vores rådgivning oplever lige nu en stor stigning i henvendelser om parfumerede bind, fordi forbrugerne blandt andet oplever, at de mangler oplysninger om produkterne. Derfor anbefaler vi, at myndighederne sikrer, at der kommer klare regler på området, så forbrugerne får bedre mulighed for at fravælge parfume, siger Anne Holm Hansen.
 
Hun anbefaler, at man som forbruger går efter produkter med allergimærket Den Blå Krans, hvis man vil være sikker på at undgå parfume i trusseindlæg. Mærkningsordningen tillader nemlig ikke parfume i deklarerede produkter.
 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld nyhedsbrev

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

STØT VORES ARBEJDE
Det er gratis at få hjælp hos Astma-Allergi Danmark. Støt derfor gerne vores arbejde.
DIT BIDRAG
BLIV MEDLEM
Det koster kun 225 kr. om året.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning