Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Ny retningslinje for behandling af børneastma

Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn. Samtidig er astma en hyppig årsag til indlæggelser på landets børneafdelinger. Sundhedsstyrelsen har derfor lavet en ny klinisk retningslinje, der giver anbefalinger til behandling og håndtering af astma hos børn og unge.
 
Astma-Allergi Danmarks vicedirektør, Anne Holm Hansen, har i den forbindelse deltaget i referencegruppen for den nye retningslinjen, der supplerer og understøtter de anbefalinger, der allerede eksisterer for den medicinske del af behandlingen. Den nye retningslinje skal dermed være med til at sikre, at børn og unge med astma er velbehandlet. 
 
Hos Astma-Allergi Danmark er man glade for den nye retningslinje, for listen med fordele ved at være velbehandlet er lang. Blandt andet giver den rette behandling færre anfald og er med til at mindske generne, hvilket gør det muligt for børnene at have en hverdag som deres raske kammerater. Også risikoen for skader på lungerne bliver væsentlig mindre.
 

Fem anbefalinger til bedre behandling

I retningslinjen giver Sundhedsstyrelsen fem konkrete anbefalinger, der indeholder tiltag til en bedre behandling for børn og unge. 
 
Blandt andet anbefaler retningslinjen, at der kommer hjælp til at følge behandlingen ved at tilbyde barnet en struktureret patientuddannelse, møder til kliniske kontroller og en plan for astmabehandlingen med anvisninger om dosering af medicin, tidspunkter - og dato - for næste kontrol, samt dato for opdatering af planen.
 
Udover uddannelse og kontrol forholder retningslinjen sig også til fysisk aktivitet, pelsdyr, husstøvmider og tobaksrøg. Lider barnet eller den unge eksempelvist også af allergi mod husdyr, anbefaler retningslinjen, at man undgår kæledyr med pels. 
 

Læs mere:

 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld nyhedsbrev

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

STØT VORES ARBEJDE
Det er gratis at få hjælp hos Astma-Allergi Danmark. Støt derfor gerne vores arbejde.
DIT BIDRAG
BLIV MEDLEM
Det koster kun 225 kr. om året.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning