Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Ny pille kan forandre astmabehandling

Foto: Colourbox
Den første nye astmapille i 20 år kan komme til at spille en væsentlig rolle for den fremtidige behandling af astma hos dem, der ikke kan behandles tilfredsstillende med inhalationssteroider. Pillen kan nemlig mindske astmasymptomer og reducere betændelse hos patienten. Desuden ser pillen, der kaldes Fevipiprant, ud til at reparere luftveje og give en umiddelbar forbedring af lungefunktionen uden alvorlige bivirkninger.

Det viser et studie fra Leicester Universitet, der er udført med støtte fra blandt andet Novartis. I studiet afprøvede forskerne pillen på 61 astmapatienter, hvor de igennem 12 uger enten fik Fevipiprant-pillen eller en placebotablet. Pillen virker ved at blokere virkningen af betændelse i cellerne. Og hos langt de fleste forsøgspersoner, der blev testet med blandt andet vejrtrækningstest og vævsprøver, dæmpede pillen betændelsen i lungevævet.

Der er dog stadig behov for større studier, der kan undersøge virkningen af pillen på svære astmaanfald. Indtil videre er planen derfor, at pillen først er klar til at komme på markedet omkring 2019. Dermed er det endnu for tidligt at sige noget om, hvorvidt der bliver tale om et comeback for piller mod astma. 


Kilde: University of Leicester og Dagens Medicin


Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld nyhedsbrev

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

STØT VORES ARBEJDE
Det er gratis at få hjælp hos Astma-Allergi Danmark. Støt derfor gerne vores arbejde.
DIT BIDRAG
BLIV MEDLEM
Det koster kun 225 kr. om året.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning