Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Ny kampagne fra Miljøstyrelsen om kosmetikregler

Alle kosmetiske produkter skal leve op til Kosmetikforordningen, der indeholder en række regler om markedsføring af kosmetik på det danske marked og i resten af EU. Alligevel viser en undersøgelse lavet af Miljøstyrelsen, at flere forhandlere i kosmetikbranchen ikke kender deres ansvar i forhold til Kosmetikforordningen, der ellers skal sikre, at kosmetiske produkter ikke udgør en sundhedsrisiko for forbrugerne.
 
Miljøstyrelsen igangsætter derfor en informationskampagne, der skal hjælpe forhandlere af kosmetiske produkter til at blive bevidste om deres ansvar. Samtidig vil kontrollen med overholdelse af reglerne i det nye år blive skærpet.
 
- Det er helt afgørende, at producenter, importører og forhandlere kender deres ansvar i forbindelse med blandt andet mærkning og deklaration af produkter, så forbrugerne har mulighed for at gennemskue, om der fx er parfume eller andre allergifremkaldende stoffer i et produkt. Derfor er det positivt, at Miljøstyrelsens sætter fokus på området i deres nye kampagne, siger Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark.
 
For at give forhandlere i kosmetikbranchen indsigt i deres forpligtelser har Miljøstyrelsen desuden lanceret hjemmesiden www.kosmetikregler.dk. Her er det muligt at finde information om kemikalieinspektion og få tips til, hvor de løbende kan holde sig opdateret om relevante nyheder inden for branchen.
 
 

Den Blå Krans tolererer ikke parfume

Vil du være sikker på at vælge kosmetiske produkter – uanset om det er makeup, neglelak, tandpasta eller bodylotion – der udgør en minimal risiko for udvikling af allergi, kan du se efter allergimærket Den Blå Krans.
 
Allergimærket Den Blå Krans er nemlig det mærke i Danmark, der guider frem til produkter med minimal risiko for udvikling af allergi. Eksempelvis må der i produkter med Den Blå Krans ikke tilsættes parfume, farvestoffer, MI eller formaldehyd, der er et konserveringsmiddel.
 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld nyhedsbrev

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

STØT VORES ARBEJDE
Det er gratis at få hjælp hos Astma-Allergi Danmark. Støt derfor gerne vores arbejde.
DIT BIDRAG
BLIV MEDLEM
Det koster kun 225 kr. om året.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning