Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Nu sidestilles e-cigaretter med tobak

Foto: Colourbox
Fra den 7. juni træder en ny lov om e-cigaretter i kraft. Loven sidestiller de elektroniske cigaretter - med og uden nikotin - med tobak. Dermed vil det ikke længere være lovligt at dampe løs i busser, tog, børnehaver og skoler, ligesom det bliver forbudt for børn og unge under 18 år at købe e-cigaretter. På andre offentlige steder er det dog op til den enkelte ejer at bestemme, om der må bruges e-cigaretter. Det gælder fx på restauranter, barer, diskoteker eller caféer.

Samtidig skal e-cigaretter med nikotin anmeldes hos Sikkerhedsstyrelsen, inden de rammer butikshylderne. Anmeldelseskravet betyder blandt andet, at der stilles krav til oplysning om, hvad produkterne indeholder. Den nye lovgivning gælder også produkter, hvor der kan påfyldes nikotin.

Hos Astma-Allergi Danmark er man glade for, at der kommer mere kontrol med indholdet af de produkter, der er på markedet. Men understreger samtidig, at der fortsat er behov for yderligere tiltag. Fx skal e-cigaretter uden nikotin ikke anmeldes hos Sikkerhedsstyrelsen, selv om de også kan indeholde sundhedsskadelige stoffer.


Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld nyhedsbrev

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

STØT VORES ARBEJDE
Det er gratis at få hjælp hos Astma-Allergi Danmark. Støt derfor gerne vores arbejde.
DIT BIDRAG
BLIV MEDLEM
Det koster kun 225 kr. om året.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning