Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Nu rådgiver vi om duftoverfølsomhed

 

d. 28.03.22014: Nu er det sikret, at mennesker med duft- og kemikalieoverfølsomhed stadig kan få råd om deres sygdom. Astma-Allergi Danmark har nemlig påtaget sig at videreføre rådgivningen som en udvidelse af foreningens eksisterende tilbud til mennesker med følsomme luftveje. Samtidig udvides åbningstiden.

 

Duft- og kemikalieoverfølsomhed er en sygdom, der belaster hverdagen og kontakten med andre. Derfor er det nødvendigt med rådgivning om sygdommen, og den hjælp er hidtil kommet fra Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed. Videncentret er dog nedlagt og dermed også rådgivningen.
 
- Det er derfor en glæde for os, at vi kan tilbyde at fortsætte hjælpen til mennesker med duft- og kemikalieoverfølsomhed. Vi har påtaget os opgaven med rådgivningen og er allerede gået i gang, fortæller Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark.
 
Tidligere var rådgivningen for mennesker med duft- og kemikalieoverfølsomhed åbent to timer om ugen. Astma-Allergi Danmark har dog valgt at integrere sygdomsområdet i foreningens eksisterende rådgivning, hvilket betyder, at der fremover bliver mulighed for at ringe i åbningstiden på hele 17 timer om ugen.
 
Konsulent sikrer ekspertviden
Astma-Allergi Danmarks nuværende tilbud er en populær rådgivning for mennesker med astma, allergi og andre overfølsomhedssygdomme. Her er dufte og kemikalier ikke et ukendt emne, da det også kan være til gene for mennesker med følsomme luftveje fx som følge af høfeber eller astma.
 
- Vi ved godt, at duft- og kemikalieoverfølsomhed ikke er en allergisk lidelse, men der er visse overlap og fællesnævnere, og derfor er vi trygge ved at videreføre rådgivningen, siger Anne Holm Hansen.
 
Astma-Allergi Danmark arbejder desuden på at integrere viden om duft- og kemikalieoverfølsomhed på foreningens hjemmeside astma-allergi.dk, hvor der i løbet af kort tid også vil være muligt at finde information om sygdommen.
 
For at være helt sikre på, at de faglige medarbejdere i Astma-Allergi Danmarks rådgivning er klædt på med opdateret viden om duft- og kemikalieoverfølsomhed bliver der ansat en konsulent, der er ekspert på området.
 
- Vi glæder os meget og opfordrer til, at man allerede nu benytter rådgivningen, siger Anne Holm Hansen.
 
Telefonrådgivningen gratis. Den er åben på tlf. 43 43 42 99 alle hverdage fra kl. 9-12 og om onsdagen også fra kl. 16-18.
 
Det er Sundhedsministeriet, der har bevilliget penge til at fortsætte rådgivningen om duft- og kemikalieoverfølsomhed.

 


Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld nyhedsbrev

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

STØT VORES ARBEJDE
Det er gratis at få hjælp hos Astma-Allergi Danmark. Støt derfor gerne vores arbejde.
DIT BIDRAG
BLIV MEDLEM
Det koster kun 225 kr. om året.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning