Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Nu er pollensæsonen i gang

d. 12.02.2015: Dagene er blevet lysere, planterne vejrer forårsluft, og det betyder også, at vinterpausen er slut for landets pollenallergikere. I dag indleder Astma-Allergi Danmark årets pollensæson med et pollental for Østdanmark på 3 for el og 1 for hassel, og pollentallet for Vestdanmark er 4 for el og 1 for hassel.

 

De første forårstræer, el og hassel, har længe stået på spring og været klar til at sende pollen ud i luften. Frost og sne i januar og starten af februar har holdet dem tilbage, og det betyder, at pollensæsonens start er helt gennemsnitlig.

- Allerede i begyndelsen af året satte vi pollenfælden op, da det til trods for en smule sne og slud generelt har været en mild vinter. Samtidig ved vi, at plusgraderne sætter pollenproduktionen i gang, og dermed er pollensæsonen nu officielt begyndt, siger Karen Rasmussen, pollenbiolog og leder af pollenregistreringen i Astma-Allergi Danmark.

Pollensæsonen 2014 var usædvanlig hård, men det er endnu for tidligt at sige noget om, om 2015 vil blive en mild eller hård sæson. Det kommer helt an på vejret i forårs- og sommermånederne.

Hver fjerde har pollen-astma

Op mod en million danskere har høfeber, og det er ofte de klassiske symptomer, som kløende øjne og snue, der får opmærksomhed.  Op mod hver fjerde med høfeber har dog også astma, ofte uden at tænke over det.

- Besværet vejrtrækning og andre astmasymptomer bliver ofte udløst af allergi over for pollen. Langt hen ad vejen er astma og høfeber den samme sygdom. Det betyder heldigvis, at den pollenrelaterede astma kan forebygges, hvis høfebersymptomerne behandles, forklarer Betina Hjorth, rådgivningschef hos Astma-Allergi Danmark.

Har du besværet vejrtrækning og hoste i pollensæsonen, skal du derfor til lægen og bede om en undersøgelse for astma.

Hvis du ønsker at blive godt klædt på til den nye sæson, kan du downloade Astma-Allergi Danmarks pollen-app med Dagens Pollental. Dermed er du altid opdateret med det aktuelle pollental og kan forberede dig på den kommende dag. Du finder app'en i App Store og Google Play ved at søge på "pollental".

Du kan også finde pollentallet på Astma-Allergi Danmarks hjemmeside, Facebookside eller tilmelde dig en daglig mail med pollental og -tips. Endelig kan du ringe til Astma-Allergi Danmarks rådgivning og få individuel vejledning om din allergi, tlf. 44 43 42 99. 


Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld nyhedsbrev

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

STØT VORES ARBEJDE
Det er gratis at få hjælp hos Astma-Allergi Danmark. Støt derfor gerne vores arbejde.
DIT BIDRAG
BLIV MEDLEM
Det koster kun 225 kr. om året.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning