Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Mangler du inspiration til julemad uden allergi?

I juletiden skal du være ekstra opmærksom, hvis du har fødevareallergi. Der kan nemlig være ting i den traditionelle julemad, som du ikke kan tåle. Hvis du reagerer på mælk, æg, hvede og gluten, er du fx også i julen nødt til at bruge ”egne” opskrifter på julemad og -kager. 

Personer med krydsallergi bør også være ekstra opmærksomme på, hvad de putter i munden i juletiden. Mange med pollenallergi får nemlig symptomer, når de spiser nødder, mandler, marcipankonfekt, nougat og kager. Desuden reagerer en del med græspollenallergi på citrusfrugter som appelsiner, clementiner og mandariner, som også er en fast ingrediens i julen.

 

Tips til kager, konfekt og risalamande

Julemiddagen kan dog godt skrues sammen, så den kan spises af alle – også allergikeren. Fx kan du bruge Astma-Allergi Danmarks gratis app Madallergi og blive inspireret af lækre opskrifter, så du undgår de ting, du ikke kan tåle.
 

Det er dog ikke kun allergikerne, som er nødt til at være ekstra opmærksomme i køkkenet. For personer med sarte luftveje kan tilberedningen af julemaden også skabe problemer. Fx kan stegeosen i køkkenet fra julemaden irritere følsomme luftveje. Sørg derfor for at lufte rigtigt godt ud, og lad emhætten være tændt hele tiden.
 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores nyhedsarkiv


Astma-Allergi Danmark skriver nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Find nye og gamle artikler i vores nyhedsarkiv her.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

 

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning