Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Løb og leg med astma

Hvordan er det nu med astma og motion? Er det klogt at træne hårdt, når man har sygdommen? Og kan de fysiske udfoldelser hjælpe, så man bedre kan leve med astmaen? Det og meget mere kan du finde svar på i et nyt stort webtema om astma og fysisk aktivitet, som Bispebjerg og Frederiksberg Hospital står bag.
 
Temaet går helt tæt på og bringer den nyeste viden om sammenhængen mellem åndenød og fysisk aktivitet. Desuden løfter temaet sløret for et stort astmastudie, der undersøger, om livsstilsændringer som sundere kost og motion kan forbedre astma. Endeligt er der også gode råd til, hvordan du kommer i gang med træningen.
 
 

Motion gavner astma

Generelt er der da også kun én ting at sige: Motion er godt! Det gælder også for personer med astma. Fx kan træning, hvis den udføres korrekt, være med til at reducere risikoen for at fremprovokere et astmaanfald. Også i det nye tema fra de to københavnske hospitaler slås det endnu engang fast, at en god fysisk form gør, at du kan leve bedre med din astma.

I modsætning til, hvad man troede tidligere, påpeger temaet, at patienter med astma sagtens kan tåle at blive presset fysisk. Det er dog vigtigt at undgå anstrengelsesudløste astmaanfald. Det gør du blandt andet ved at varme grundigt op, inden du snører løbeskoene.

- Astma og motion er en fremragende kombination, og de fleste vil opleve, at de får det bedre, når de får sig rørt. Men det er selvfølgelig vigtigt, at du i samråd med din egen læge sørger for, at du er velbehandlet, siger Betina Hjorth, rådgivningschef hos Astma-Allergi Danmark.

 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld nyhedsbrev

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

STØT VORES ARBEJDE
Det er gratis at få hjælp hos Astma-Allergi Danmark. Støt derfor gerne vores arbejde.
DIT BIDRAG
BLIV MEDLEM
Det koster kun 225 kr. om året.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning