Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Kurvblomstallergikere må holde sig inden døre om sommeren

Foto: Colourbox

Forår og sommer er på vej, og for folk med allergi over for kurvblomster, er udelivet ikke nødvendigvis lige sagen. I hvert fald skal de holde sig fra at komme i kontakt med solsikker, margueritter, kamille og mælkebøtter.

Og faktisk viser en undersøgelse, som forskere ved Videncenter for Allergi og Hud-og Allergiafdelingen på Gentofte Hospital har lavet af patienter med kurvblomstallergi, at to tredjedele af de medvirkende var nødt til at holde sig indendørs eller undgå specielle blomster om sommeren, og mere end 80 procent af dem følte, at allergien havde betydelig indflydelse på deres tilværelse.

Forskerne kunne også konkludere, at de fleste af de 87 kurvblomstallergikere, som deltog i undersøgelsen, havde eksem på hænder, arme, ben og fødder, og at de ting, der oftest gjorde symptomerne værre, var havearbejde, håndtering af grøntsager og blomster, indtagelse af kurvblomstrende grøntsager som fx icebergsalat og artiskok og kosmetik/urtemedicin. For en del af dem havde allergien endda medført, at de måtte ophøre med at arbejde.

 


Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld nyhedsbrev

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

STØT VORES ARBEJDE
Det er gratis at få hjælp hos Astma-Allergi Danmark. Støt derfor gerne vores arbejde.
DIT BIDRAG
BLIV MEDLEM
Det koster kun 225 kr. om året.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning