Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Kæmpe millionbeløb til bedre behandling af lungesygdomme

Foto: Colourbox
EU støtter med en bevilling på 26,2 millioner kroner et nyt stort projekt, der kaldes BREATHE. Projektet skal udvikle biomarkører, der er biologiske stoffer, som kan bruges til at afsløre fx lungesygdomme. Biomarkørerne kan dermed være nyttige værktøjer til at tilbyde en bedre og mere korrekt behandling af sygdomme som astma og KOL.
 
Det er professor Vibeke Backer fra Lungemedicinsk Forskningsenhed på Bispebjerg Hospital, der skal lede projektet, der går i gang i slutningen af 2016. Planen er, at projektet skal gennemføres i samarbejde med nogle af verdens største lægemiddelvirksomheder, som kan benytte biomarkørerne i deres udvikling af nye behandlingsformer.
 
Derfor regner man også med, at projektet vil lede til et øget antal af kliniske forsøg til gavn for både patienter og forskning.
 

Bedre viden om årsager til astma

Desuden opbygges der som en del af projektet en biobank, der består af biologiske prøver, som kan give mere viden om de dybere biologiske årsager til sygdomme som astma og KOL.

Samtidig vil en stor gruppe af patienter få tilbudt at deltage i projektet og derved få en fuldstændig karakterisering af deres sygdom, hvilket på sigt kan lede til bedre behandlingsmuligheder.
 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld nyhedsbrev

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

STØT VORES ARBEJDE
Det er gratis at få hjælp hos Astma-Allergi Danmark. Støt derfor gerne vores arbejde.
DIT BIDRAG
BLIV MEDLEM
Det koster kun 225 kr. om året.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning