Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Godt med nyt fokus på nikkelallergiFlere end 300.000 lider af nikkelallergi i Danmark. Derfor er Astma-Allergi Danmark glade for, at miljø- og fødevareministeren nu lægger op til, at der skal fokus nikkelallergi. 

Ministerens udmelding er, at der bør ses nærmere på, om EU’s regler er gode nok eller bør skærpes i forhold til, hvor meget nikkel, der må frigives i produkter, der er i længerevarende kontakt med huden. 

Rapporten, der er udarbejdet i samarbejde med Videnscenter for Allergi, slår fast, at cirka 10 % af danske kvinder og 1 % af danske mænd er allergiske overfor nikkel. Den største hyppighed ses hos unge kvinder. Det er især brugen af øreringe, der er den store synder, men også knapper, armbåndsure, briller, andre smykker, lynlåse og bæltespænder volder problemer.
 

Gerne lavere grænseværdier

Miljøstyrelsen har hen over sommeren indsamlet smykker fra en række butikker. Disse skal nu undersøges for nikkel for at se på, om branchen overholder de gældende regler.
 
Astma-Allergi Danmark håber, at også EU vil tage mere ansvar – også i forhold til udmøntning af den lovgivning, der allerede er i Europa. Kontrol og udmøntning af lovgivningen er et omdrejningspunkt.
 

Fakta

Vi har i Danmark haft en nikkelregulering siden 1990. I 1994 indførte EU regler for, hvor meget nikkel, der må frigives fra produkter, der er i længerevarende kontakt med huden. Siden har der været et markant fald i tilfælde af nikkelallergi, men det er fortsat høj, særligt hos unge kvinder. Man vurderer, at mellem 8 og 18 procent af befolkningen i EU lider af nikkelallergi.


Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld nyhedsbrev

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

STØT VORES ARBEJDE
Det er gratis at få hjælp hos Astma-Allergi Danmark. Støt derfor gerne vores arbejde.
DIT BIDRAG
BLIV MEDLEM
Det koster kun 225 kr. om året.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning