Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Forskning: Ny allergikur er måske i vente

I dag er det at blive vaccineret mod allergi en tidskrævende affære, hvor man er i behandling i årevis. Men danske forskere giver med en ny allergikur håb til, at en ny metode frem over vil gøre behandlingen langt hurtigere.
 
Det er forskere fra Aarhus Universitet, som i øjeblikket tester den nye allergikur. Formålet er at finde ud af, om tre effektive indsprøjtninger over et par måneder er nok. Det vil betyde, at man som allergiker kan se frem til kraftigt at reducere antallet af besøg hos lægen, hvis udviklingen af den nye allergikur lykkes.
 


Behandling skal testes i flere forsøg


De foreløbige resultater er positive, og på baggrund af dem skal behandlingen nu testes i større skala. Her vil forskerne inkludere 200 patienter fra Østjylland.
 
Egentlig er den nye vaccine den samme, som anvendes i dag. Forskellen er, at den sprøjtes ind i lymfekirtlen i stedet for under huden. Ifølge forskerne gør det vaccinen mere effektiv, men også langt sværere at give, fordi lymfekirtlens størrelse svarer til en ært – og det er den samme kirtel, som skal rammes hver gang.

Studiet er ikke afsluttet endnu. Som det ser ud nu, er det derfor for tidligt at sige, om der i fremtiden åbnes op for behandling med den nye allergikur.
 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld nyhedsbrev

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

STØT VORES ARBEJDE
Det er gratis at få hjælp hos Astma-Allergi Danmark. Støt derfor gerne vores arbejde.
DIT BIDRAG
BLIV MEDLEM
Det koster kun 225 kr. om året.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning