Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Forskning: Gummihandsker kan give ansigtseksem

Foto: Colourbox
Mange benytter dagligt handsker på arbejdet for at beskytte huden mod irritation fra fx vand, sæbe, bakterier og kontakt med allergifremkaldende stoffer. Men handskerne kan desværre også selv medføre allergi og eksem.
 
I et nyt studie fra Videncenter fra Allergi har man fx fundet ud af, at mange fortsat får allergi over for gummikemikalier i handskerne. Mere overraskende viser studiet også, at det ser ud til, at allergien kan give ansigtseksem.
 

Behov for mere viden

 
Ifølge en af forskerne bag studiet, læge og ph.d.-studerende Jakob Ferløv Schwensen, er det dog for tidligt at sige noget om, hvorfor flere med allergi over for gummikemikalierne kan opleve ansigtseksem.
 
- Vi kan endnu ikke sige noget om, hvorvidt det skyldes, at ens egen eller kollegaers brug af gummihandsker resulterer i, at overflader, ens hænder eller luften indeholder gummikemikalier fra handskerne, som derved kan komme i kontakt med ansigtet eller andre hudområder, siger Jakob Ferløv Schwensen.
 
Derfor bør fremtidige studier undersøge, hvad det nye fund kan skyldes. Er du en af dem, der har allergi over for gummikemikalier, anbefaler Jakob Ferløv Schwensen, at du benytter nitril-handsker uden gummikemikalier, vasker hænderne efter brug, og at du så vidt muligt bruger en bomuldshandske under handskerne. Derudover er det en god idé at smøre hænderne dagligt med en fed creme.
 
Husk også, at informere om din allergi, når du fx er til tandlæge. Så undgår du at blive unødigt udsat for gummikemikalier.
 
 

Fakta om studiet

 
  • Forskerne har set på data fra 7.997 eksempatienter fra Gentofte Hospital fra 2005-2015.
  • Studiet bliver i løbet af sommeren offentliggjort i et europæisk tidsskrift.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld nyhedsbrev

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

STØT VORES ARBEJDE
Det er gratis at få hjælp hos Astma-Allergi Danmark. Støt derfor gerne vores arbejde.
DIT BIDRAG
BLIV MEDLEM
Det koster kun 225 kr. om året.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning